Κρυμμένη μέσα στο φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού, ανάμεσα σε πλατάνια και καρυδιές, η Ζαχλωρού με τα επιβλητικά βράχια που υψώνονται γύρω της, δημιουργεί την αίσθηση ενός φυσικού καταφυγίου. 

Η Ζαχλωρού είναι πραγματικά ένα πολύ όμορφο χωριό του νομού Αχαΐας, που βρίσκεται πολύ κοντά στα Καλάβρυτα!

Η εικόνα θυμίζει κινηματογραφικό σκηνικό και είναι πραγματικά εντυπωσιακή! Από τη μια τα πέτρινα σπίτια με τα κόκκινα κεραμίδια να ξεπροβάλλουν ανάμεσα σε φουντωτά πλατάνια, μηλιές και καρυδιές και από την άλλη η πλούσια βλάστηση του φαραγγιού του Βουραϊκού με τους ήχους του ποταμού!

Ανάμεσα στα πλατάνια και δίπλα στο ποτάμι του Βουραϊκού υπάρχουν ξενώνες και ταβέρνες, όπου ο επισκέπτης απολαμβάνει τα τοπικά εδέσματα και την ιδιαίτερη φιλοξενία των κατοίκων της Ζαχλωρούς. 

Περνώντας την εντυπωσιακή μεταλλική γέφυρα, θα φτάσετε στον σταθμό του χωριού που είναι μία από τις στάσεις του Οδοντωτού. Αυτό μάλιστα είναι που την κάνει τόσο ιδιαίτερη, το γεγονός δηλαδή ότι βρίσκεται στη μέση της σιδηροδρομικής διαδρομής του Οδοντωτού. Έτσι λοιπόν οι περισσότεροι επισκέπτες την επιλέγουν αφενός για δουν από κοντά τη φυσική ομορφιά της  και αφετέρου για να επιβιβαστούν στο θρυλικό τρενάκι του Οδοντωτού.

Ένα τρένο που φήμες λένε ότι κάνει τέσσερις φορές τη μέρα την ομορφότερη διαδρομή στην Ελλάδα.

Από τα Καλάβρυτα, η Ζαχλωρού απέχει μόλις 15′ με το αυτοκίνητο ενώ μπορείτε να πάτε και με ένα από τα τέσσερα δρομολόγια του Οδοντωτού. Η Ζαχλωρού είναι ένα χωριό πραγματικό κόσμημα που αξίζει να την επισκεφτείτε!

Η Ζαχλωρού απέχει από την Αθήνα 183 χλμ. και μπορείτε να φτάσετε με ασφάλεια και άνεση χρησιμοποιώντας το σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον που προσφέρει η λειτουργία των Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων μελών της HELLASTRON.

Από την Αθήνα θα χρησιμοποιήσετε τον αυτοκινητόδρομο «Ολυμπία Οδός» (Ελευσίνα – Κόρινθος-Πάτρα) με κατεύθυνση αρχικά προς Κόρινθο και στη συνέχεια προς Πάτρα μέχρι τον κόμβο των Καλαβρύτων. Από εκεί χρησιμοποιώντας την επαρχιακή οδό Πούντας-Καλαβρύτων θα φτάσετε στον τελικό σας προορισμό!