Με θέσεις για έξι επιβάτες, digital αύρα και λειτουργία πλήρως αυτόνομης οδήγησης, το Vision Renndienst αποτυπώνει το όραμα της μάρκας για τις μετακινήσεις του μέλλοντος.

Ποιος μπορεί να φανταστεί την Porsche να λανσάρει ένα βαν; Μέχρι πριν από λίγους μήνες, ενδεχομένως κανείς. Αυτή η αμφιλεγόμενη σκέψη άρχισε να τριγυρνά στο μυαλό των φίλων της τον Νοέμβριο του 2020, όταν η μάρκα έδωσε στη δημοσιότητα το αμιγώς ηλεκτρικό  minivan Vision Renndienst, που αποτίνει φόρο τιμής στο θρυλικό VW T1 Microbus.

Τότε η Porsche είχε δημοσιεύσει στοιχεία και φωτογραφίες που αφορούσαν κυρίως την φουτουριστική εξωτερική εμφάνιση του μοντέλου, με το σπορ ρύγχος, τους μινιμαλ προβολείς, τις πεντάκτινες ζάντες αλουμινίου και τη χαρακτηριστική LED μπάρα στο πίσω μέρος.

Φιλοσοφικός πυρήνας πίσω από την εξέλιξη του Vision Renndienst ήταν η διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο η σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας, θα μπορούσε να βρει εφαρμογή σε μια αχαρτογράφητη –για τον γερμανό κατασκευαστή – κατηγορία οχημάτων.

Πριν από λίγες μέρες, οι άνθρωποι της εταιρείας έστρεψαν ξανά τα φώτα της δημοσιότητας προς το πρωτότυπο minivan, εστιάζοντας αυτή τη φορά στην καμπίνα του, η οποία θα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 6 επιβάτες. Το τιμόνι είναι τοποθετημένο στο κέντρο, ενώ πίσω του υπάρχει μόλις ένα κάθισμα. Όταν το όχημα κινείται πλήρως αυτόνομα η θέση του οδηγού θα μπορεί να περιστρέφεται έως και 180 μοίρες, ώστε να μπορεί να απολαύσει την παρέα των υπόλοιπων επιβατών.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, πίσω από το τιμόνι εδρεύει ένα πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων, όταν στα δύο άκρα του ταμπλό συναντώνται δύο ισομεγέθεις ψηφιακές οθόνες. Η μεσαία σειρά καθισμάτων απαρτίζεται από δύο ανθρακονημάτινα σπορ καθίσματα, ενώ λίγο πιο πίσω υπάρχει μία ακόμα σειρά, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει έως και τρία άτομα.

Ενδιαφέρον επίσης προκαλούν τα ασύμμετρα παράθυρα. Ειδικότερα, όσοι κάθονται στην δεξιά πλευρά έχουν άρτια ορατότητα του εξωτερικού περιβάλλοντος, κάτι που δεν ισχύει για τους απέναντι επιβάτες, οι οποίοι περιορίζονται από ένα ιδιαίτερα στενό παράθυρο.

Τέλος, η Porsche δημοσίευσε και μια φωτογραφία που απεικονίζει την εξωτερική εμφάνιση του Vision Renndienst, το οποίο ενσωματώνει διαφορετικού σχεδιαστικού μοτίβου φωτιστικά σώματα, σχήματος “X”. (δείτε την κεντρική φωτογραφία του άρθρου)

Θα κατασκευάσει, λοιπόν, η Porsche βαν; Προς το παρόν το συγκεκριμένο σενάριο συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες. Πριν λίγα χρόνια, όμως, ποιος θα πίστευε πως η Lamborghini εξελίσσει ηλεκτρικό;

Πηγή: newsauto.gr