Οι Ενετοί την έλεγαν Λέπαντο και οι Τούρκοι Ενεβαχτέ. Εμείς τη γνωρίζουμε με το όνομα Ναύπακτος και αποτελεί τον τέλειο προορισμό για μια πραγματικά μοναδική εκδρομή, για μια σύντομη απόδραση από την ρουτίνα της καθημερινότητας!  

Είναι χτισμένη στους πρόποδες της Πίνδου και αποτελεί μια γραφική πόλη, με όμορφες γειτονιές και φιλόξενους κατοίκους. Η Ναύπακτος αποτελεί έναν μοναδικό προορισμό καθώς μπορεί να συνδυάσει το βουνό και τη θάλασσα μαζί. 

Τον χειμώνα μπορεί κανείς να επισκεφτεί τα ορεινά της μέρη, με τα πυκνά και μοναδικής ομορφιάς δάση της μαζί με τα παραδοσιακά της χωριουδάκια και το καλοκαίρι τις μαγικές της παραλίες με τα καταγάλανα νερά. 

Η Ναύπακτος διαθέτει ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά λιμάνια της χώρας μας. Είναι το μέρος που συναντιούνται οι περισσότεροι κάτοικοι του νησιού για να πιουν το καφεδάκι τους κάτω από τα πλατάνια και έχοντας ως θέα τη θάλασσα! 

Ιστορικά, αποτελεί μια από τις λίγες πόλεις που παρά την πολυτάραχη “ζωή” της κατάφερε να επιβιώσει 30 αιώνες! Η ιστορία αυτή των τόσων χρόνων αποτυπώνεται με ένα πολύ ιδιαίτερο τρόπο στα διάσπαρτα μνημεία της. Μιας και η Ναύπακτος βρίσκεται στην ακτογραμμή του Κορινθιακού κόλπου, αλλά ταυτόχρονα και πολύ κοντά με την ορεινή ενδοχώρα, σίγουρα δεν θα μπορέσει να σας αφήσει ασυγκίνητους. 

Αν μάλιστα αγαπάτε τον εναλλακτικό τουρισμό θα την λατρέψετε, γιατί προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες! Μπορείτε να έρθετε σε άμεση επαφή με τη φύση και να την χαρείτε με το να ζήσετε μια μοναδική περιπέτεια! Κάντε Rafting, Canoe kayak, πεζοπορία στον Εύηνο, αναρρίχηση και ορειβασία στη Βαράσοβα…

Η Ναύπακτος αυτή η μοναδικής ομορφιάς παραθαλάσσια καστροπολιτεία, απέχει 220 χιλιόμετρα από την Αθήνα και θα σας μαγέψει!

Για να πάτε στη Ναύπακτο από την Αθήνα θα χρησιμοποιήσετε τον σύγχρονο αυτοκινητόδρομο Ολυμπία Οδός (Αθηνών – Κορίνθου-Πατρών) μέχρι το κόμβο Ρίο. Στη συνέχεια θα περάσετε στο Αντίρριο χρησιμοποιώντας τη Γέφυρα  Ρίου-Αντίρριου – ένα από τα κορυφαία επιτεύγματα της σύγχρονης μηχανικής σε παγκόσμιο επίπεδο.