Η εταιρεία CAMI παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο με δυνατότητες χρήσης τόσο σε δρόμο, όσο και σε νερό.

Τώρα που μπαίνουμε για τα καλά σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών, o αμερικάνος καροσερίστας CAMI, με έδρα την Ν. Καρολίνα μας προσφέρει το νέο του δημιούργημα, ένα RV όχημα που συνδυάζει την πολυτέλεια με την ελευθερία μετακίνησης και στο νερό.

Και ακριβώς αυτό κάνει το Terra Wind, όπως και ονομάζεται το συγκεκριμένο όχημα, με τον ιδιοκτήτη του να μπορεί να απολαμβάνει τις ανέσεις και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα πολυτελές σκάφος αναψυχής, κάτι που δείχνει και το εσωτερικό του. Εκεί κυριαρχούν υλικά όπως το μάρμαρο, με το οποίο έχει κατασκευαστεί το πάτωμα, ο γρανίτης που αποτελεί το βασικό στοιχείο για τους πάγκους, το ξύλο τικ και οι δερμάτινες επενδύσεις των επίπλων. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει και το τζακούζι στο μπάνιο.

Οι επιβάτες του έχουν επίσης την ευχέρεια να καθίσουν στο άνετο σαλόνι, απολαμβάνοντας τα αγαπημένα τους τραγούδια στο υψηλής πιστότητας ηχοσύστημα ή παρακολουθώντας μία blockbuster ταινία στην επίπεδης οθόνης τηλεόραση. Στο πίσω τμήμα του Terra Wind βρίσκουμε το master υπνοδωμάτιο που διαθέτει διπλό κρεβάτι με ανατομικό στρώμα, καθρέπτη οροφής και πρόσβαση στην εξωτερική πλατφόρμα όπου φιλοξενείται ένα ζευγάρι jet ski.

Ναι, καλά διαβάσατε, καθώς όπως αναφέρθηκε και παραπάνω το Terra Wind μπορεί να κινηθεί και στο νερό, πάντα υπό προϋποθέσεις και περιορισμούς, όπως την χρήση του στη θάλασσα, λόγω του αλατιού. Εννοείται ότι ο βασικός του εξοπλισμός περιλαμβάνει δύο προπέλες, οι οποίες παίρνουν κίνηση από τον εξακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο πετρελαιοκινητήρα 7,2 λίτρων της Caterpillar, που αποδίδει 335 ίππους, ο οποίος προσφέρει ταχύτητες έως και 4 κόμβους (7,4 χλμ./ώρα) στο νερό και αντίστοιχα 135 χλμ./ώρα στην άσφαλτο.

Ο κάτοχος έχει την δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ των δύο λειτουργιών, τοποθετώντας τον επιλογέα του αυτόματου κιβωτίου, που χρησιμοποιείται όταν το όχημα κινείται στο δρόμο,  στη θέση Ν, και παράλληλα επιλέγοντας το «D» στο δεύτερο κιβώτιο. Πέραν αυτού, θα πρέπει να φουσκώσουν και οι συνολικού μήκους 3,9 μέτρων πλωτήρες που ενισχύουν την σταθερότητα στο νερό, αρκεί το ύψος των κυμάτων να μην ξεπερνά τα 1,2 μέτρα. Πάντως για κάθε δυσάρεστο ενδεχόμενο υπάρχουν και οι ανάλογες αντλίες. Για όλα τα παραπάνω ο ενδιαφερόμενος αγοραστής θα πρέπει να υπολογίζει αρχικά ένα ποσό 715.000 ευρώ που μπορεί να ξεπεράσει αισίως το 1 εκατομμύριο.

https://www.youtube.com/watch?v=Za63ltkMGGE 

Πηγή: newsauto.gr