Φαίνεται πως σε πολλούς δεν αρέσει το περπάτημα. Γι’ αυτό και κάθε startup εταιρεία ψάχνει να βρει εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης μέσα στην πόλη για όσους δεν θέλουν να οδηγούν αλλά ούτε και να κουράζονται.

Για να είμαστε δίκαιοι, το WalkCar δείχνει να μπορεί να σε μεταφέρει πιο γρήγορα απ’ ότι τα πόδια σου. Θα λέγαμε ότι κινείσαι πάνω του με ρυθμό γρήγορου τζόγκινγκ. Επιπλέον, κερδίζει κατά κράτος σε πρακτικότητα κάθε αναδιπλούμενο ποδήλατο ή Segway, αφού χωράει στην τσάντα ή στο σακίδιο πλάτης σου.

Τι είναι λοιπόν αυτό το WalkCar; Οπτικά, μοιάζει σαν ζυγαριά μπάνιου με ρόδες από καρέκλα γραφείου.Χειριστήρια δεν φαίνεται να έχει – αλλά θα θέλετε αμέσως ένα μόλις δείτε το video παρακάτω.

Ουσιαστικά δεν διαφέρει πολύ από τα διαβολικά hoverboards που έχουν απαγορευτεί στον πολιτισμένο κόσμο. Μόνο που δεν πετάει, αλλά πατάει σταθερά στη γη κι έχει τις διαστάσεις ενός laptop, αν εξαιρέσουμε το σαφώς μεγαλύτερο πάχος του. Παρ’ όλα αυτά, θα χωρέσει άνετα μέσα στην τσάντα σας – αν και πρέπει να προσέχετε μην κάνετε λάθος και ανεβείτε πάνω στο MacBook Pro σας…

Το WalkCar είναι δημιούργημα του Kuniaki Sato, που είχε την ιδέα όταν μετακόμισε μέσα στο Tokyo. Είδε ότι η μετακίνηση στη μεγαλούπολη απαιτούσε μια διαφορετική προσέγγιση, και αποφάσισε ότι ο καλύτερος τρόπος είναι ο συνδυασμός των μέσων μαζικής μεταφοράς με το περπάτημα.

Όμως το περπάτημα είναι κουραστικό, οπότε τι θα λέγατε αν το όχημά σας χωρούσε στην τσάντα σας; Ο Sato λοιπόν έφτιαξε το συγκεκριμένο μέσο ατομικής μετακίνησης, που έχει τις διαστάσεις ενός notebook 13”.Μπορεί να δουλεύει επί μία ώρα και παίρνει άλλη μία για να το φορτίσεις ξανά. Πληροφορίες για την μπαταρίαδεν δίνονται, όμως αν κρίνουμε από το βάρος του WalkCar (μόλις 2,8 κιλά) και το μικρό πάχος του, δεν θα πρέπει να είναι μεγάλης χωρητικότητας.
Ο τρόπος ελέγχου θα είναι γνώριμος σε όποιον έχει καβαλήσει Segway: Γέρνεις το σώμα προς την κατεύθυνση που θέλεις να πας και, όπως θα δείτε στο video, σταματάς αμέσως κατεβαίνοντας από το WalkCar. Το τι γίνεται στις λακκούβες δεν μας το δείχνει, ενώ για να ανέβεις πεζοδρόμιο φαίνεται πως θα πρέπει νασταματήσεις και να το πάρεις στο χέρι.

Έπειτα είναι και η τιμή. Με 1.200 ευρώ που κοστίζει μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα, όμως σίγουρα το WalkCar θα βρει το δικό του κοινό. Άλλωστε όποιος το καβαλάει ξεχωρίζει από το πλήθος με τα σκούτερ, ταηλεκτρικά ποδήλατα και τα απλά skateboards.

Οι παραδόσεις WalkCar θα ξεκινήσουν του χρόνου το Σεπτέμβρη, οπότε έχετε όλο τον καιρό να το σκεφτείτε.

Πηγή: drive.gr