Από οικογενειακό, έως μικρό ευέλικτο van για εταιρείες μεταφορών που στο μέλλον θα είναι και αυτόνομο.

Η VW θέλει να βεβαιωθεί ότι θα υπάρχει ένα ID. Buzz για όλους. Έτσι, η αυτοκινητοβιομηχανία εξήγησε ότι θα υπάρχουν τρεις αρχικές εκδόσεις του επερχόμενου ηλεκτρικού van που θα στοχεύουν σε μια σειρά διαφορετικών αγορών.

«Ο στόχος είναι να οικοδομήσουμε ένα πρακτικό ηλεκτρικό van» τονίζει η εταιρεία. «Από ένα αυτοκίνητο που θα ικανοποιεί επαγγελματικές ανάγκες, έως ένα που θα μπορεί να μεταφέρει άνετα την οικογένειά σας, με άνεση και ασφάλεια».

Στην Ευρώπη, η VW σκοπεύει λοιπόν να ξεκινήσει με μια έκδοση έξι θέσεων του ID. Buzz. Η ιδέα είναι να υπάρξει ένα όχημα έτοιμο να ικανοποιήσει ανάγκες εταιρειών όπως για παράδειγμα η Uber. Το ID. Buzz θα προσφέρει στους επιβάτες ξεχωριστά καθίσματα με μια οθόνη μπροστά τους, η οποία θα εμφανίσει πληροφορίες για τη διαδρομή.

Στις ΗΠΑ το ID. Buzz θα φτάσει το 2024. Θα είναι ένα πιο παραδοσιακό οικογενειακό van με καθίσματα για τέσσερις επιβάτες στο πίσω μέρος. Δύο από τα πίσω καθίσματα θα βλέπουν προς τα εμπρός, ενώ τα άλλα δύο θα βλέπουν το πίσω μέρος του οχήματος.

Η VW σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα Buzz ειδικά κατασκευασμένο για μεταφορές μέσα στην πόλη. Αυτό το Cargo van θα προσφέρει στις εταιρείες μεταφορών τη δυνατότητα να αγοράσουν ένα EV ειδικά κατασκευασμένο για την παράδοση μικρών πακέτων.

Τέλος, η VW εργάζεται πυρετωδώς για να εξελίξει την τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης που στο μέλλον θα αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμη, ειδικά στον τομέα των μεταφορών εντός του αστικού κύκλου.

Πηγή: drive.gr