Ο Αυστραλός πρώην οδηγός αγώνων ταξιδεύει με την Porsche Taycan σε μια από τις ομορφότερες διαδρομές της πατρίδας του και μας υπενθυμίζει τη χαρά που αντλείται πίσω από το τιμόνι.

Μετά από μια αξιοπρεπέστατη παρουσία στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και έναν Παγκόσμιο τίτλο στο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC 2015), ο Mark Webber έχει ανοίξει ένα νέο επαγγελματικό κεφάλαιο ως πρεσβευτής (brand ambassador) της Porsche.

Στο πλαίσιο αυτό, δοθείσης της ευκαιρίας, κάθεται πίσω από το τιμόνι των σπορ μοντέλων της εταιρείας, απολαμβάνοντας τη μοναδική αίσθηση που προσφέρουν.

Αυτό έπραξε πριν από λίγες εβδομάδες με συνοδοιπόρο την 911 Carrera S, ενώ λίγο αργότερα είχε την ευτυχία να κάτσει πίσω από την αμιγώς ηλεκτρική ηλεκτρική Porsche Taycan 4S. Η συνύπαρξη με την Taycan δεν αφορούσε οποιαδήποτε τοποθεσία, αλλά μια από τις πιο όμορφες παραθαλάσσιες διαδρομές της Αυστραλίας, στο βορειότερο άκρο της πολιτείας Κουίνσλαντ. Πρόκειται για την Ακτή Sunshine που συγκεντρώνει surfers από κάθε γωνιά του πλανήτη, αλλά και αναρίθμητους τουρίστες.

Το συναρπαστικό ταξίδι του Webber πραγματοποιήθηκε υπό πυκνή ομίχλη, η οποία, όμως, δεν κρίθηκε ικανή να τον αποπροσανατολίσει από τον σκοπό του. Αυτός δεν ήταν άλλος από το ν’ απολαύσει την πλούσια χλωρίδα, τα γιγαντιαία κύματα και το ηλιοβασίλεμα.

Αναφορικά από την εμπειρία που αποκόμισε από την ολιγόωρη συμβίωση με την Taycan, ο πρώην οδηγός αγώνων χαιρέτισε τη ροπή και την ισχύ του μοντέλου. Κάθε άξονας της Porsche Taycan ενσωματώνει από έναν ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη, που στην περίπτωση της 4S αποδίδουν συνδυαστικά 530 PS και 640 Nm ροπής. Για τη μετάδοση της κίνησης στους εμπρός τροχούς φροντίζει ένα κιβώτιο μονής σχέσης, ενώ για τους πίσω υπάρχει ένα δύο σχέσεων.

Η επιτάχυνση στα πρώτα 100 km/h «έρχεται» σε 4,0 sec, η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h, ενώ η μπαταρία των 93,4 kWh της χαρίζει αυτονομία έως και 464 km.

https://www.youtube.com/watch?v=dGUxjAzX7T0 

Πηγή: newsauto.gr