Πέρα από τη ριζοσπαστική εμφάνιση και τις εκρηκτικές επιδόσεις, το πολυαναμενόμενο Tesla Cybertruck θα διακρίνεται και για την πρακτικότητά του.

Μεγάλες είναι οι βλέψεις της Tesla για το μέλλον, καθώς ετοιμάζεται να εκδημοκρατίσει την ηλεκτροκίνηση με ένα μοντέλο που θα κοστίζει γύρω στα 20.000 ευρώ και θα λανσαριστεί πριν το 2024.

Προτού, όμως, αφιχθεί το Tesla… του λαού, η εταιρεία του Elon Musk επικεντρώνεται στο πολυαναμενόμενο pick-up, υπό την ονομασία Cybertruck. Αυτό θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων εντός του 2021, ενώ από του χρόνου θα ξεκινήσει η κανονική παραγωγή.

Τι θα πρέπει να περιμένουμε, λοιπόν; Η φουτουριστική σχεδίαση θα είναι το σήμα κατατεθέν του μοντέλου, οι προηγμένες τεχνολογίες θα αφθονούν, ενώ θα διατίθεται σε τρεις εκδόσεις ισχύος: Το βασικό θα ενσωματώνει ένα ηλεκτρικό μοτέρ που θα του επιτρέπει να επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 6,5 sec, ενώ η αυτονομία του θα ξεπερνά τα 400 χλμ.

Η έκδοση με τους δύο ηλεκτροκινητήρες θα ολοκληρώνει τη διαδικασία 0-100 χλμ./ώρα σε 4,5 sec, ενώ η ισχυρότερη της γκάμας δεν θα χρειάζεται περισσότερα από 2,9 sec, με την αυτονομία  να φθάνει τα 800 χλμ.

Πρακτικότητα

Όπως, μάλιστα, είναι γνωστό, ένα από τα μεγάλα “ατού” του φουτουριστικού pick-up θα είναι και η πρακτικότητα. Το μήκος του 6θέσιο μοντέλου θα είναι  5.885 mm., το πλάτος 2.027 mm. και το ύψος 1.905 mm. ενώ η καρότσα θα έχει ωφέλιμο μήκος φόρτωσης 1.981 χιλ. και θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει φορτία όγκου έως 2,83 κυβικών μέτρων. Η απόσταση από το έδαφος θα είναι 40 cm, το αμάξωμά του θα είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι και τα τζάμια θα είναι αλεξίσφαιρα. 

Σημειώνεται πως η πίσω πόρτα θα είναι πτυσσόμενη και θα μπορεί να χαμηλώσει μέχρι το έδαφος, ώστε να επιβιβαστεί ένα μηχανάκι ή… το Cyberquad, ένα πλήρως ηλεκτρικό τετράτροχο όχημα παντός εδάφους (γουρούνα) που ενδέχεται να συνακολουθήσει το λανσάρισμα του pick-up.

Χωρίς χειρολαβές στις θύρες

Εκτός, όμως, από τα παραπάνω, που είναι λίγο έως πολύ γνωστά, ο Elon Musk προχώρησε σε κάποιες επιπλέον… μικρο-αποκαλύψεις. Αυτό, φυσικά, το έπραξε μέσω της αγαπημένης του πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, Twitter.

Αναλυτικότερα, ένας χρήστης έκανε ένα “tweet” γράφοντας το εξής: «Θα ήταν υπέροχο αν ο Elon Musk είχε λίγο χρόνο ώστε να μας ενημερώσει σχετικά με το Cybertruck». Ο Musk ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του χρήστη απαντώντας του πως «δεν θα έχει χειρολαβές».

Αυτό σημαίνει πως οι θύρες θα ανοίγουν απτικά, εφόσον ο οδηγός αγγίξει με το δάκτυλό του μια μικρή επιφάνεια στην κεντρική κολώνα του pick-up. Σημειώνεται πως με τον ίδιο τρόπο θα γίνεται η είσοδος και στο Tesla Roadster, όπως μπορείτε να δείτε στο τέλος του άρθρου.

Το Cybertruck είναι το μοντέλο με το οποίο η Tesla θα εγκαινιάσει τη νέα σχεδιαστική της γλώσσα. Έτσι, δεν αποκλείεται να λανσαριστεί και ένα SUV με ελάχιστες αισθητικές διαφοροποιήσεις.