Μια όμορφη και άκρως δημιουργική απόδραση από τη σκληρή καθημερινότητα της πανδημάις προσέφερε η Stellantis στα παιδιά των εργαζομένων της, προτρέποντάς τα να απελευθερώσουν τη φαντασία τους και να σχεδιάσουν τα αυτοκίνητα του μέλλοντος.

Η πανδημία έχει επηρεάσει τις ζωές όλων μας και ειδικά των παιδιών που είναι αναγκασμένα να τιθασεύσουν την ενεργητικότητά τους πίσω από τους τέσσερις τοίχους των σπιτιών τους. Η Stellantis αφουγκράζεται τις στιγμές δυσκολίας που περνούν οι μικροί μας φίλοι και τους δίνει μια ευκαιρία να εκδηλώσουν την ενεργητικότητά τους.

Ειδικότερα, μετά από πρωτοβουλία της 4ης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας, τα παιδιά των εργαζομένων σχεδίασαν τα αυτοκίνητά των ονείρων τους. Αυτά είχαν ευφάνταστα ονόματα, όπως “SunRocker”, “Alfa Sport Aurelia”, “Luna, the dreamcar”, “Fiat Rainbow”, “Ecostella” και “WALF H2O”.

Σε αυτή τη δύσκολη χρονιά λόγω της πανδημίας, αναπτύχθηκαν νέοι δίαυλοι επικοινωνίας, ένας εκ των οποίων ήταν μεταξύ του κέντρου σχεδιασμού (CentroStile) της Stellantis στο Τορίνο και των παιδιών των εργαζομένων του Ομίλου. Στόχος τα παιδιά να ταξιδέψουν νοερά και να σχεδιάσουν τα αυτοκίνητα του μέλλοντος, μέσα από τη δική τους δημιουργική ματιά.

Η έναρξη αυτής της ξεχωριστής ενέργειας δόθηκε με ένα μήνυμα που έστειλε στα παιδιά μέσω video ο Σχεδιαστής της Stellantis, κ. Klaus Busse, ο οποίος τους ζήτησε να αφήσουν ελεύθερη τη φαντασία τους και να δημιουργήσουν το αυτοκίνητο των ονείρων τους.

Συνολικά 54 παιδιά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, με τον κ. Busse και την ομάδα του να επιλέγει τα 6 καλύτερα σχέδια. Από το “SunRocker” του 5χρονου Andrea με τους ηλιακούς συλλέκτες, το 3θεσιο “Fiat Rainbow” του Stefano και το ιπτάμενο “WALF H2O” της Viola, κοινός τόπος όλων των σχεδίων ήταν ο σεβασμός προς το περιβάλλον και βέβαια η αχαλίνωτη φαντασία των παιδιών.

Όπως εξήγησε και ο κ. Busse, στόχος ήταν τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τον εργασιακό χώρο των γονιών τους και ακόμα περισσότερο να σκεφτούν και να ονειρευτούν για το μέλλον. Άλλωστε, η συμβουλή του πολυβραβευμένου σχεδιαστή στα παιδιά, δείχνει να είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρη και για τους ενήλικες. «Πάντα να θυμάστε να βάφετε με χρώματα τη ζωή. Να ονειρεύεστε, να ονειρεύεστε και να ονειρεύεστε. Έτσι μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι θα είστε ευτυχείς. Αναζητήστε αυτό που σας ευχαριστεί και κάντε το πράξη.»

Πηγή: newsauto.gr