Κατά καιρούς έχουν υπάρξει και συνεχίζουν να υπάρχουν μοντέλα που προκαλούν τουλάχιστον μειδίαμα με το όνομά τους. Αυτά είναι κατά τη γνώμη μας τα 10 που ξεχωρίζουν.

Την αφορμή μας έδωσε το FIAT Talento που έχουμε αυτές τις ημέρες για δοκιμή.

Έτσι, προσπαθήσαμε να συγκεντρώσουμε τα 10 πιο περίεργα ή αστεία ονόματα αυτοκινήτων που έχουν υπάρξει και σας τα παραθέτουμε. Εάν θεωρείτε ότι έχουμε παραλείψει κάτι, περιμένουμε να το διαβάσουμε στα σχόλιά σας. 

10. Suzuki Cappuccino

arthro5b

Κυρίως δραστηριοποιήθηκε στην Ιαπωνία αλλά ήρθαν και μερικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη. Δεδομένου ότι ήταν ένα λιλιπούτειο  ρόουντστερ που ζύγιζε μόλις 725 kg, είχε κατανομή βάρους 50/50, τούρμπο 3κύλινδρο μοτέρ 660 cc και 64 ίππους, μάλλον του άξιζε ένα καλύτερο όνομα.

9. FIAT Talento

arthro5a

Το 9θέσιο «πουλμανάκι» της FIAT φέρνει σε πέρας το ρόλο του με εξαιρετικό τρόπο και δείχνει πως πρέπει να είναι τα σύγχρονα αυτοκίνητα αυτού του είδους. Η πρώτη φορά που η εταιρεία χρησιμοποίησε αυτό το όνομα ήταν από το 1989 έως το 1994. Και φαίνεται της έλλειψε…

8.Daewoo Kalos

arthro5cΕάν το όνομα αντιστοιχούσε σε ένα αισθησιακό κουπέ τα πράγματα ίσως να ήταν αλλιώς. Σε μια εποχή όμως που τα ονόματα των Daewoo ήταν έτσι κι αλλιώς αμφιλεγόμενα, εκείνο του σουπερμίνι της ήταν το πλέον αμφιλεγόμενο (μπορείς να το πεις και άστοχο) όλων.

7. Ferrari LaFerrari

arthro5dΜάλλον είναι ιεροσυλία, όμως την αλήθεια να τη λέμε: Είναι βέβαιο ότι εκεί στο Maranello θα μπορούσαν να βρουν ένα καλύτερο όνομα για το κορυφαίο τους μοντέλο. Ίσως πάντως να τους συγχωρήσουμε εάν μας τη δώσουν για δοκιμή.

6. Renault Koleos

arthro5e

Ενδεχομένως η Renault να διάλεξε το όνομα έχοντας στο μυαλό της το, ομολογουμένως πολύ όμορφο, φυτό «Ωραιόφυλλο». Φαίνεται όμως πως κανείς δεν της είπε ότι μόνο εάν είσαι γεωπόνος μπορείς να το εκτιμήσεις.

5.Daihatsu Applause

arthro5f

Η Ιαπωνική εταιρεία θα πρέπει να ήταν εξαιρετικά υπερήφανη για το προϊόν που ονόμασε «χειροκρότημα». Θα πρέπει να ομολογήσουμε πάντως ότι στην εποχή του είχε αποσπάσει καλές κριτικές.

 4. Peugeot Bipper Tepee

arthro5g

Είναι μάλλον απίθανο να μη γελάσεις με το όνομα ενός κατά τα άλλα πολύ συμπαθητικού κι εξαιρετικά πρακτικού μοντέλου της Peugeot. Κατά πάσα πιθανότητα σε πολλούς φέρνει στο μυαλό τον κώδικα Μορς.

3. Renault Thalia

arthro5hΟι Μούσες έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τη Renault. Ίσως να μεροληπτούμε και λόγω εμφάνισης μα παρότι το Clio έχει αποδειχτεί πολύ πετυχημένη επιλογή ονόματος, ελάχιστοι μπορούν να υποστηρίξουν το ίδιο και για το Thalia. 

2. Subaru Levorg

arthro5i

Πρόκειται για ένα πραγματικά εξαιρετικό αυτοκίνητο όπως μπορείτε να διαβάσετε κι εδώ. Όμως όλη η συντακτική μας ομάδα συμφωνεί στο ότι το όνομά του θαήταν ιδανικό στη φαρμακοβιομηχανία 

1. Kia Sedona

arthro5jΕάν μιλούσαμε μια άλλη γλώσσα ίσως να μην ήταν το πρώτο στην κατάταξη. Στο πέρασμα των χρόνων το Sedona έχει εξελιχθεί σε ένα πολύ αξιόμαχο μεγάλο πολυμορφικό με στόχευση στην Αμερική, όπου φαίνεται πως κανείς δεν παρεξηγεί το όνομά του. 

Πηγή: drive.gr