Οι δρόμοι του μέλλοντος θα είναι από ανακυκλωμένο πλαστικό.

Προκατασκευασμένοι δρόμοι από ανακυκλωμένο πλαστικό θα τοποθετηθούν στο Ρότερνταμ.

Η ημέρα που η άσφαλτος δεν θα είναι το κύριο υλικό κατασκευής των δρόμων πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς. Οι εταιρείες VolkerWessels και KWS Infra παρουσίασαν ένα νέο project που μας δείχνει τον τρόπο με τον οποίο οι δρόμοι στα μεγάλα αστικά κέντρα –και όχι μόνο- θα μπορούσαν να κατασκευάζονται στο μέλλον από ανακυκλωμένο πλαστικό.

Οι δρόμοι που παρουσίασαν οι δυο εταιρείες και θα τοποθετηθούν πιλοτικά στην ολλανδική πόλη Ρόττερνταμ, δεν διακρίνονται μόνο για την φιλικότητά τους προς το περιβάλλον.

Τα κομμάτια του δρόμου είναι προκατασκευασμένα και τοποθετούνται εύκολα και γρηγορότερα, συγκριτικά με την παραδοσιακή ασφαλτόστρωση, ενώ η κούφια κατασκευή τους μπορεί εύκολα να συγχωνεύσει καλωδιώσεις, κανάλια και αγωγούς υδάτων.

Επιπλέον, οι εταιρείες που ηγούνται του project υποστηρίζουν ότι έχουν τριπλάσια διάρκεια ζωής από τους συμβατικούς δρόμους και προσφέρουν καλύτερη πρόσφυση, μειωμένη φθορά των ελαστικών και χαμηλότερο θόρυβο κύλησης από τα οχήματα που κινούνται σε αυτόν.

Εξίσου σημαντικό, όπως αναφέρει η VolkerWessels, είναι το γεγονός ότι οι πλαστικοί δρόμοι είναι ανθεκτικοί στη διάβρωση και τις καιρικές συνθήκες και μπορεί να αντέξουν σε θερμοκρασίες που κυμαίνονται από τους -40 έως και τους +80 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: VolkerWessels