Η Automobili Pininfarina παρουσίασε το Battista πριν από δύο χρόνια, ενώ το μοντέλο παραγωγής θα αποκαλυφθεί σύντομα στο Pebble Beach.

Το εντυπωσιακό Battista βρίσκεται σκεπασμένο κάτω από το σεντόνι για λίγες ακόμα μέρες, ωστόσο διακρίνουμε τις έντονες ακμές του αμαξώματος και τη εκτενή χρήση ανθρακονήματος. Ακόμα, η σκουρόχρωμη απόχρωση έρχεται σε απόλυτη αρμονία με τις μαύρες γυαλιστερές ζάντες. Όσον αφορά το εσωτερικό, δεν υπάρχουν ακόμα επίσημες φωτογραφίες, αλλά η εταιρεία ανακοίνωσε οικολογικό μαύρο δέρμα και ραφές σε μπλε χρωματισμό για ξεχωριστή αντίθεση. Επίσης, τα καθίσματα θα φέρουν την ίδια απόχρωση σε συνδυασμό με ανθρακόνημα.

Αν εξαιρέσουμε το αισθητικό τμήμα του αυτοκινήτου, το “ζουμί” της υπόθεσης είναι ότι η φίρμα υπόσχεται ότι το Battista θα είναι το γρηγορότερο και ισχυρότερο ιταλικό σπορ αυτοκίνητο που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα. Εξοπλίζεται με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι τροφοδοτούνται από μια μπαταρία 120 kWh επιτυγχάνοντας αυτονομία έως 500 χιλιόμετρα. 

Σε απόλυτους αριθμούς

Η συνδυαστική απόδοση αγγίζει την εκπληκτική τιμή των 1.900 ίππων και η διαδικασία 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα. Η ροπή των (κάθεστε;) 2.300 Nm έρχεται ακαριαία με το πάτημα του δεξιού πεντάλ και τα 300 χλμ./ώρα (από στάση) έρχονται σε λιγότερο από 12 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη ταχύτητα του Battista είναι 350 χλμ./ώρα.

Να σημειώσουμε ότι η παραγωγή του εν λόγω μοντέλου περιορίζεται στις 150 μονάδες και η τιμή του ξεκινάει από τα 2,2 εκατομμύρια δολάρια. Είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελίες με την εταιρεία να προσφέρει ένα πακέτο εξατομίκευσης με απεριόριστες επιλογές, ώστε το καθένα να είναι ξεχωριστό.

Πηγή: newsauto.gr