Η εκρηκτική Lamborghini Huracan STO έχει σκοπό να εκπληρώσει όλες τις φαντασιώσεις ενός petrolhead εντός πίστας, ενώ παράλληλα έχει τη δυνατότητα να κυκλοφορεί νόμιμα στο κέντρο της πόλης.

Σε αυτό το πρίσμα, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία έδωσε ένα χορταστικό οπτικοακουστικό υλικό στη δημοσιότητα, στο οποίο η Lamborghini Huracan STO ορμάει στο Autodromo Piero Taruffi στη Vallelunga και μετά να σουλατσάρει στην πόλη της Ρώμης, επιδεικνύοντας τη δυναμική της σιλουέτα και τον μοναδικό της ήχο.

Η Huracan STO παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο με την εταιρεία να είχε προγραμματίσει στις αρχές του χρόνου ένα ειδικό track day για τους πελάτες της. Ωστόσο, λόγω της πανδημίας, αυτά τα πλάνα αναβλήθηκαν και το αποτέλεσμα ήταν η STO να δοκιμαστεί στην ανάβαση του Goodwood.

Να θυμίσουμε ότι η πηγή τροφοδότησης του supercar είναι ένας V10 των 5,2 λίτρων ο οποίος αποδίδει 630 PS και ροπή 565 Νm.

Η Huracan STO επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 3 δευτερόλεπτα, ολοκληρώνει τη διαδικασία 0-200 σε μόλις 9 δευτ., ενώ η τελική ταχύτητα αντιστοιχεί σε 310 χλμ./ώρα. Αναφορικά με τη διαδικασία 100-0 χλμ./ώρα δεν απαιτούνται πάνω από 30 μέτρα.

https://www.youtube.com/watch?v=sbouiPp2xKk

Πηγή: newsauto.gr