Η Καβάλα είναι μια πανέμορφη πόλη δίπλα στη θάλασσα! Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά και συνδυάζει όλα όσα μπορούν να σας γοητεύσουν.

Είναι ένα “αρωματικό” χαρμάνι πολιτισμών, ένα μαγικός τόπος όπου η Δύση συναντά την Ανατολή! Συνδυάζει βουνό και θάλασσα αλλά και τη σύγχρονη ζωή με τη γραφικότητα. Την ηρεμία της ομορφιάς της φύσης με τις συναρπαστικές εκδρομές!

Στην Καβάλα θα δείτε μεγάλες καπναποθήκες και μοναδικά νεοκλασικά που θα σας φέρουν εικόνες από το ένδοξο παρελθόν της πόλης! Μπορείτε να περπατήσετε στον πεζόδρομο που οδηγεί στο Λιμάνι της Καβάλας πραγματοποιώντας μια από τις πιο όμορφες διαδρομές.

Εάν μάλιστα βγείτε μια βόλτα στο λιμάνι νωρίς το πρωί θα μπορέσετε να δείτε ένα πολύ όμορφο θέαμα με τους ψαράδες που επιστρέφουν με τα καΐκια τους και την ψαριά την ημέρας και τους γλάρους να τους ακολουθούν.

Στην Καβάλα θα απολαύσετε γεύσεις με επιρροές από διαφορετικές κουλτούρες. Πιάτα που αναμειγνύουν την ιστορία της πόλης με τα τοπικά προϊόντα και τις ιδιαίτερες τεχνικές μαγειρέματος! Μην διστάσετε να απολαύσετε τον καφέ σας, το φαγητό και το ποτό σας στο γεμάτο ζωή κέντρο της πόλης, ενώ το κάστρο θα σας “παρατηρεί” από ψηλά!

Περπατήστε στα σοκάκια της Καβάλας και κάντε ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο! Παλιά Πόλη, Ιμαρέτ, Τζαμιά…Η Καβάλα είναι μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας!

Επισκεφτείτε την και θα σας μαγέψει!

Η Καβάλα απέχει 153 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη και μπορείτε να φτάσετε με ασφάλεια και άνεση χρησιμοποιώντας το σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον που προσφέρει η λειτουργία των Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων μελών της HELLASTRON.

Από τη Θεσσαλονίκη θα χρησιμοποιήσετε τον αυτοκινητόδρομο Εγνατία Οδός με κατεύθυνση προς Καβάλα μέχρι την έξοδο Καβάλας και χρησιμοποιώντας το τοπικό οδικό δίκτυο θα φτάσετε στο κέντρο της πόλης!