Αυτή η Ferrari 250 είναι του 1959 και παρουσιάζεται σε δημοπρασία στο Pebble Beach στα μέσα Αυγούστου, με την προσδοκώμενη τιμή να κάνει πολλούς να χάνουν το χρώμα τους.

Η Gooding & Co. εκτιμά την αξία της Ferrari 250 GT LWB California Spider από 8,5 έως 10 εκατομμύρια ευρώ.

Η Ferrari 250 GT του 1959 που προσφέρει η Gooding & Co. έχει αγωνιστική ιστορία καθώς χρησιμοποιήθηκε σε αρκετές αναβάσεις από τον ιδιοκτήτη της τη χρονιά που παρήχθη και την αγόρασε. Ο πρώτος ιδιοκτήτης στο Μιλάνο, πέτυχε δύο νίκες σε έξι αγώνες, ενώ σημείωσε και μια πέμπτη θέση, ενώ μόλις δύο φορές εγκατέλειψε. Το αυτοκίνητο στη συνέχεια άλλαξε μέχρι σήμερα 10 φορές χέρια, με την αρχή να γίνεται την πρώτη κιόλας χρονιά. Στη συνέχεια, το 1999, η California Spider ήρθε σε νέους ιδιοκτήτες στην California των ΗΠΑ.

Με μόλις 50 αντίτυπα GT LWB California να έχουν παραχθεί, το συγκεκριμένο μοντέλο θεωρείται εξίσου σπάνιο με την 250 GTO- η οποία κατασκευάστηκε σε μόλις 36 μονάδες. Σε αντίθεση με το Omologato, το οποίο θεωρείται το πιο ακριβό αυτοκίνητο στον κόσμο, η California Spider είναι λιγότερο αυστηρά σχεδιασμένη για αγωνιστικές επιτυχίες. Σύμφωνα με την Gooding & Co, μόνο δέκα LWB Spiders έφυγαν από το εργοστάσιο με προετοιμασία για αγωνιστική χρήση, που μεταξύ άλλων σήμαινε πως είχαν αλουμινένιο αμάξωμα, μεγαλύτερο ρεζερβουάρ καυσίμου και μπλοκέ διαφορικό. Στα μέσα Αυγούστου λοιπόν, οι Gooding, η Bonhams και η RM Sotheby’s θα δημοπρατήσουν θησαυρούς που θα κοστίσουν εκατομμύρια σε Pebble Beach, Carmel και Monterey αντίστοιχα. Αυτή η Ferrari 250 GT είναι πιθανό να γίνει ένα από τα ακριβότερα αυτοκίνητα του είδους και σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον να δούμε το ποσό με το οποίο εν τέλει θα αλλάξει –για άλλη μια φορά- χέρια.

Πηγή: newsauto.gr