Ένα ακόμα ρεκόρ στο Pikes Peak θα κυνηγήσει η Bentley με μια Continental GT3 στην τρίτη συμμετοχή της στο θρυλικό αγώνα.

Την τρίτη και τελευταία της συμμετοχή στο Pikes Peak ανακοίνωσε η Bentley με στόχο την καταγραφή ενός ακόμα ρεκόρ στην διασημότερη, ίσως, ανάβαση στον πλανήτη.

Η εταιρία δεν έχει αποκαλύψει ακόμα το ρεκόρ που θα κυνηγήσει όμως έχει κάνει γνωστό ότι η συμμετοχή της θα γίνει με μια Continental GT3 της ομάδας FastR. Το αυτοκίνητο κινείται από έναν V8 4.0 twin-turbo με κεντρική μονάδα της Cosworth. Οι περισσότεροι από 550 ίπποι του κινητήρα φθάνουν στους πίσω τροχούς μέσω σειριακού κιβωτίου έξι σχέσεων και κεντρικού άξονα από ανθρακονήματα.

Η αγωνιστική Continental GT3 έχει πολλά αεροδυναμικά βοηθήματα τα οποία συμβάλουν καθοριστικά στην αύξηση της κάθετης δύναμης. Ωστόσο θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως το αυτοκίνητο που θα τρέξει στο Pikes Peak θα έχει ακόμα μεγαλύτερες αεροτομές ώστε να είναι αεροδυναμικά αποτελεσματικό και σε πολύ υψηλό υψόμετρο.

Στις δύο προηγούμενες συμμετοχές της στον αγώνα η Bentley έχει σημειώσει ισάριθμα ρεκόρ. Το 2019 έκανε το ρεκόρ για SUV παραγωγής με μια Bentayga ενώ το 2020 σημείωσε τον καλύτερο χρόνο που έχει επιτευχθεί ποτέ στον αγώνα από αυτοκίνητο παραγωγής με μια Continental GT. Η επιλογή του αυτοκινήτου κατά κάποιο τρόπο φανερώνει πως στόχος της Bentley είναι το ρεκόρ της κατηγορίας Time Attack που έχει σημειώσει μια Porsche GT2 RS Clubsport. Ο φετινός αγώνας του Pikes Peak θα διεξαχθεί στις 27 Ιουνίου.

Πηγή: newsauto.gr