Ένα νέο σύστημα το οποίο ενημερώνει τους οδηγούς των αυτοκίνητων Audi πότε θα ανάψει πράσινο το φανάρι, φέρνει στο προσκήνιο η μάρκα.

Περισσότερες από 600 διασταυρώσεις στην περιφέρεια της Columbia, στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, Ουάσινγκτον, είναι ενημερωμένες με την τεχνολογία «smart city», επιτρέποντας έτσι στο δίκτυο των φαναριών κυκλοφορίας να είναι συνδεμένο με το σύστημα V2I (Vehicle-to-Infrastructure) με το οποίο είναι εξοπλισμένο κάποια από τα μοντέλα της Audi.

Έτσι οι οδηγοί των συγκεκριμένων αυτοκινήτων μπορούν να έχουν πληροφορίες σχετικά με το πότε πρόκειται να ανάψει πράσινο το φανάρι, οι οποίες προβάλλονται στον πίνακα οργάνων του αυτοκινήτου τους, όντας ένα μέρος της τεχνολογίας που αναπτύσσει η γερμανική φίρμα και ονομάζεται «Traffic Light Information».

«Είναι μια καινοτομία η οποία είναι πολύ σημαντική για εμάς, πάνω στην οποία πρέπει να οικοδομήσουμε, προκειμένου να δημιουργήσουμε μια πιο ασφαλή, έξυπνη και ισχυρή Ουάσινγκτον», τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος, Muriel Bowster, με τον πρόεδρος της Audi στην Αμερική, Scott Keogh να υποστηρίζει πως μέσω της συγκεκριμένη τεχνολογίας μειώνεται το άγχος του οδηγό, αποτελώντας ταυτόχρονα βασικές εξελίξεις στο τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το «Time-to-Green», όπως ονομάστηκε η συγκεκριμένη λειτουργά του συστήματος «Traffic Light Information», λειτουργεί με τη λήψη σημάτων σε πραγματικό χρόνο από τα συστήματα διαχείρισης κυκλοφορίας που παρακολουθούν τα φανάρια, μέσω της σύνδεσης δεδομένων του αυτοκινήτου 4G LTE. Έτσι όταν το φανάρι είναι κόκκινο, το σύστημα θα ενημερώνει τον οδηγό για πόσα δευτερόλεπτα θα είναι ακόμα σε αυτή τη κατάσταση μετρώντας αντίστροφα μέχρι να ανάψει πράσινο.

Η πληροφορία αυτή θα μπορεί να προβάλλεται είτε στον πίνακα οργάνων, είτε sto head-up display αν διαθέτει το αυτοκίνητο.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως στο μέλλον και έχοντας αναπτυχθεί περαιτέρω η εν λόγω τεχνολογία θα μπορεί να λειτουργεί μαζί με την λειτουργία start/stop, αλλά και να προσφέρει βελτιστοποιημένη πλοήγηση και πολλά άλλα, με στόχο τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Πηγή: autotriti.gr