Στελέχη της εταιρείας έχουν δηλώσει ότι στόχος δεν είναι η παραγωγή οχημάτων, αλλά αντ’ αυτού η παροχή λογισμικού και χαρτών για να μπορεί ένα όχημα να πλοηγείται με ασφάλεια σε πολυσύχναστους δρόμους και λεωφόρους.

 

Η Google επιδιώκει τη σύναψη περισσότερων συνεργασιών με εδραιωμένες στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας εταιρείες και προμηθευτές μέσα στο έτος, προκειμένου να επιταχύνει τη δουλειά που γίνεται πάνω στα αυτόνομα/αυτοοδηγούμενα οχήματα, δήλωσε την Τρίτη ο Τζον Κράφτσικ, πρόεδρος του σχετικού προγράμματος της εταιρείας.

Ο Κράφτσικ δεν ανέφερε ονόματα, ωστόσο εμφανιζόμενος σε συνέντευξη Τύπου στο Detroit Auto Show, είπε σε μια αίθουσα γεμάτη στελέχη αυτοκινητοβιομηχανιών ότι «ελπίζουμε να δουλέψουμε με πολλούς από εσάς».

Στελέχη της εταιρείας έχουν δηλώσει ότι στόχος δεν είναι η παραγωγή οχημάτων, αλλά αντ’ αυτού η παροχή λογισμικού και χαρτών για να μπορεί ένα όχημα να πλοηγείται με ασφάλεια σε πολυσύχναστους δρόμους και λεωφόρους. Η Google έχει φτιάξει έναν μικρό στόλο από πρωτότυπα αυτόνομα οχήματα ωστόσο.

Στο μεταξύ, εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε ότι ο Κλέι Μπέιβορ, ο οποίος έχει την ευθύνη της ομάδας product management της Google, ανέλαβε επικεφαλής του νέου τμήματος Εικονικής Πραγματικότητας της εταιρείας.

Σύμφωνα με το προφίλ του Μπέιβορ στο Twitter, είναι επικεφαλής Εικονικής Πραγματικότητας στη Google. Ως αντιπρόεδρος product management επέβλεψε κάποιες από τις θεμελιώδεις εφαρμογές της εταιρείας, όπως το Gmail, το Google Drive και το Google Docs.

Πηγή: www.naftemporiki.gr