Με τον θρίαμβο του Κάλε Ροβάνπερα ολοκληρώθηκε το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021, η πανηγυρική, με τεράστιο πλήθος θεατών, επιστροφή του ελληνικού αγώνα στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι μετά από 8 χρόνια.

Με τον θρίαμβο του Κάλε Ροβάνπερα ολοκληρώθηκε το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021, η πανηγυρική, με τεράστιο πλήθος θεατών, επιστροφή του ελληνικού αγώνα στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι μετά από 8 χρόνια.
Παρότι είχε δύο σκληρά ελαστικά εμπρός (σε αντίθεση με τα 4 μαλακά του Τάνακ), με έναν εκθαμβωτικό χρόνο στην πρώτη σημερινή Ειδική, Ταρζάν 1, αύξησε τη διαφορά από τον Εσθονό στα 44” – και κάπου εκεί όλα τελείωσαν. Η επόμενη ΕΔ, Πύργος, ήταν με μήκος 3 χιλιομέτρων η μεγαλύτερη του αγώνα, και εκεί ο Φινλανδός δεν πήρε κανένα ρίσκο, αφήνοντας τη διαφορά να μειωθεί στα 32” από τον οδηγό της Hyundai.

Αυτό που ίσως δεν περίμενε κανείς ήταν να ρισκάρει στην τελευταία Power Stage. Όμως, ίσως τελικά να μην χρειάστηκε καν να πάρει κανένα ρίσκο για να σημειώσει τον πρώτο χρόνο, και έτσι να πάρει τους έξτρα 5 βαθμούς του δεύτερο περάσματος από τον “Ταρζάν”. Τους υπόλοιπους 4-3-2-1 βαθμούς πήραν, με τους επόμενους χρόνους, οι Έβανς, Οζιέ, Νεβίλ, Τάνακ.

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ αποφάσισε, και το δήλωσε δημοσίως, να κάνει αγώνα συντήρησης της 3ης θέσης του – δεδομένου ότι οι πλησιέστεροι αντίπαλοί του για το φετινό πρωτάθλημα, Έλφυν Έβανς και Τιερί Νεβίλ, είχαν βγει από την Παρασκευή εκτός μάχης. Ο πρώτος είχε πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων του Toyota Yaris WRC, και ο δεύτερος με το σύστημα διεύθυνσης και τα ηλεκτρικά του Hyundai i20 WRC.

Ο Οζιέ δεν ρίσκαρε ούτε στην Power Stage και έφτασε χωρίς κανένα απρόοπτο στον τερματισμό. Ως αποτέλεσμα, πλέον κρατάει τον τίτλο “με το ένα χέρι” δεδομένου ότι αύξησε στους 44 βαθμούς τη διαφορά του από τον Έβανς, στους 50 από τον Νεβίλ και στους 51 από τον Ροβάνπερα – και ενώ απομένουν 3 αγώνες ακόμα για το φινάλε της σεζόν.

Ο Ντάνι Σόρδο έκανε έναν μοναχικό αγώνα στην 4η θέση, λέγοντας ότι οι σημειώσεις του ήταν τόσο κακές -λόγω τις ομίχλης στις αναγνωρίσεις- που δεν κατάφερε όλο το τριήμερο να βρει την αυτοπεποίθηση για να πιέσει περισσότερο. Τον ακολούθησε ο Γκας Γκρίνσμιθ, που τερμάτισε 5ος στον πρώτο του Ακρόπολις.

Ο Βρετανός βγήκε εντέλει νικητής της εσωτερικής μάχης της M-Sport Ford με τον Αντριέν Φουρμό, διότι στο δρόμο προς τη σημερινή Ειδική ο Γάλλος αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα και δέχθηκε ποινή 3 λεπτών για καθυστερημένη άφιξη στο σημείο ελέγχου χρόνου. Ο Γάλλος προσπάθησε να ανακτήσει τουλάχιστον την 6η θέση με έναν εντυπωσιακό 2ο χρόνο στην μεγάλη ΕΔ του Πύργου, αλλά την έχασε εντέλει από τον Έβανς στο τέλος.
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021: Ο Κάλε Ροβάνπερα ήταν ο μεγάλος νικητής στο ελληνικό ράλι

Μετά από το Ακρόπολις, το φετινό WRC θα συνεχιστεί με έναν ακόμα ένδοξο αγώνα – το Ράλι Φινλανδίας, που μεταφέρθηκε και αυτό σε φθινοπωρινή ημερομηνία φέτος (1-3 Οκτωβρίου) ώστε να έχει την πολυτέλεια των θεατών που δεν απαγορευόταν (λόγω κορονοϊού) το καλοκαίρι.
Η βαθμολογία στο πρωτάθλημα των οδηγών
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021: Ο Κάλε Ροβάνπερα ήταν ο μεγάλος νικητής στο ελληνικό ράλι

Πηγή: www.sport24.gr/