Το DTM είχε ανακοινώσει πριν ένα χρόνο ότι και αυτό θα μπει στην… πρίζα. Τώρα, με την ευκαιρία του φινάλε της σεζόν στο Hockenheim, το DTM παρουσιάζει ένα αρχικό όχημα επίδειξης για τη νέα σειρά αγώνων, το DTM Electric που θα την δούμε στις πίστες το 2023.

Η εξέλιξη του αυτοκινήτου έγινε από την ITR, την διοργανώτρια αρχή του DTM σε συνεργασία με την Schaeffler που αποτελεί και τον νέο, στρατηγικό συνεργάτη του DTM.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα το αυτοκίνητο θα έχει απόδοση 800 kW (περίπου 1.000+ ίπποι), δίνοντας επιδόσεις αντίστοιχες της F1. Σύμφωνα πάντα με τις ανακοινώσεις, οι αγώνες του DTM Electric θα έχουν διάρκεια 30 λεπτών με υποχρεωτικό pit-stop στο οποίο μπορεί να γίνεται αλλαγή μπαταρίας και ελαστικών.

Ο επικεφαλής του DTM, Gerhard Berger, τόνισε πως σε συνεργασία με τη Schaeffler θέλουμε να φέρουμε στις πίστες τις νέες τεχνολογίες, αλλά παράλληλα να αποδείξουμε στους φίλους του σπορ ότι αυτές είναι ικανές να προσφέρουν εξίσου συναρπαστικούς αγώνες, σαν αυτούς που είχαμε μέχρι τώρα με τα αυτοκίνητα συμβατικής τεχνολογίας.

Τέλος, οι διοργανωτές του DTM τόνισαν πως το πρωτάθλημα με τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα θα γίνεται παράλληλα με το «συμβατικό», ενώ η νέα εποχή του DTM θα περιλαμβάνει επίσης και το DTM Trophy, το DTM Esports και το DTM Classic.

Πηγή: drive.gr