Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό αλλά η συγκεκριμένη Ferrari, εκτός του ότι είναι πολύ σπάνια, βρέθηκε πρόσφατα με μόλις 33.671 χιλιόμετρα στο κοντέρ της.

Η Ferrari 250 Europa GT είναι μια από τις 43 που κατασκευάστηκαν και θα δημοπρατηθεί στις αρχές Μαΐου.

Πέρασε αρκετές δεκαετίες ως κομμάτι μιας συλλογής, αλλά τώρα θα προωθηθεί για δημοπρασία, με την τιμή που αναμένεται να φτάσει, να είναι πραγματική πρόκληση για τους συλλέκτες αυτοκινήτων του είδους. Το αυτοκίνητο των φωτογραφιών, είναι ακριβώς όπως βρέθηκε, μετά από ένα καλό πλύσιμο. Αυτό σημαίνει πως το χρώμα του αμαξώματος και τα νίκελ διακοσμητικά, έχουν τα σημάδια του χρόνου πάνω τους, ενώ το πορτοκαλί εσωτερικό μοιάζει να είναι σε καλύτερη κατάσταση, χωρίς ιδιαίτερες φθορές.

Ο αριθμός πλαισίου του αυτοκινήτου είναι 0413 GT και από αυτόν προκύπτει πως το έτος κατασκευής του ήταν το 1955. Πρώτος ιδιοκτήτης ήταν ο Dr. Ο Enrico Wax, ο οποίος εισήγαγε ουίσκι Johnnie Walker και σαμπάνια Moet & Chandon στην Ιταλία. Η Europa GT από το εργοστάσιο ήταν βαμμένη σε Grigio Metallizzato και όπως φαίνεται, δεν έχει δεχτεί κάποια επέμβαση στο χρώμα από τότε. Οι προφυλακτήρες και τα κεντρικά μπουλόνια των τροχών Borrani, έχουν αρκετή σκουριά πάνω τους.

Το αυτοκίνητο εξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες γύρω στο 1960, για λογαριασμό ενός συλλέκτη στη Νότια Καλιφόρνια. Οι αυθεντικές μαύρες πινακίδες κυκλοφορίας της πολιτείας της Καλιφόρνια εξακολουθούν να είναι πάνω στο αυτοκίνητο μέχρι και σήμερα, ενώ ενός ανθρώπου που μέτραγε αρκετά αυτοκίνητο στη συλλογή του, από κλασσικά αμερικάνικα, κάποια προπολεμικά Ford , καθώς επίσης και ορισμένες πρώιμες Ferrari. Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Gooding & Co., το αυτοκίνητο παρέμεινε σε αυτή τη συλλογή μέχρι σήμερα, έχοντας πολύ λίγα χιλιόμετρα στο κοντέρ του. Συνέπεια όλων των παραπάνω, καθώς επίσης και της σπανιότητας του μοντέλου, η εκτιμώμενη αξία κυμαίνεται μεταξύ 2,2 και 2,6 εκατομμυρίων δολάρια– ποσό που θεωρείται μάλλον λογικό για να έχει κάποιος στη συλλογή του ένα τόσο ιδιαίτερο κομμάτι.

Πηγή: newsauto.gr