Ένας τόπος μνημείο κληρονομιάς!

Οι Δελφοί αποτελούν ένα δώρο της Ελλάδας για ολόκληρη την ανθρωπότητα!

Τα αρχαία χρόνια οι Δελφοί αποτελούσαν ένα τόπο μεγάλης θρησκευτικής αλλά και πνευματικής σημασίας μιας κι εκεί βρισκόταν ο ναός του Απόλλωνα. Άνθρωποι από όλα τα μέρη του κόσμου επισκέπτονταν τους Δελφούς τόσο για να τιμήσουν τον Θεό όσο και να συμβουλευτούν την αρχιέρειά του, την Πυθία.

Ο μύθος αναφέρει ότι ο Δίας έστειλε 2 αετούς, τον έναν από την Ανατολή και τον άλλον από τη Δύση και συναντήθηκαν στους Δελφούς, υποδεικνύοντας έτσι τον ομφαλό της γης! Οι Δελφοί είναι το μέρος που ο Θεός Απόλλων ίδρυσε το ιερό του, αφού σκότωσε τον δράκοντα Πύθωνα!

Μια φωτογραφία δεν μπορεί να αποτυπώσει το μεγαλείο αυτού του τόπου, τα συναισθήματα που γεννά ο ιερός αυτός χώρος! Είναι πραγματικά μαγικό το τι μπορεί να φτιάξει η φύση και ο άνθρωπος μαζί, ένα δημιούργημα υπεράνω χρόνου και τόπου!

Στους Δελφούς θα νιώσετε τη δύναμη των ανθρώπων αλλά και των Θεών! Ίσως μάλιστα να αισθανθείτε και κάποιον από αυτούς και να φύγετε με κάποιο χρησμό για το μέλλον.

Ολόκληρη η ιστορία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού εμφανίζεται μπροστά σας, σε ένα τόπο πραγματικά μαγικό! Το ιερό της Αθηνάς Προναίας, η παλαίστρα, τα λουτρά της κλασικής περιόδου κοντά στις ρωμαϊκές θέρμες…

Οι Δελφοί είναι μια περιοχή με έντονο τουρισμό που όμως έχει χαρακτηριστεί και ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Εκτός όμως από τα τόσα αρχαιολογικά μνημεία, στους Δελφούς υπάρχουν και όμορφα ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ-μπαρ που θα κάνουν τη διαμονή σας πραγματικά μοναδική!

Οι Δελφοί απέχουν 183 χλμ. από την Αθήνα και μπορείτε να φτάσετε με ασφάλεια και άνεση χρησιμοποιώντας το σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον που προσφέρει η λειτουργία των Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων μελών της HELLASTRON.

Από την Αθήνα θα χρησιμοποιήσετε την τον Αυτοκινητόδρομο «Νέα Οδός-ΑΘΕ» (Αθήνα- Σκάρφεια) μέχρι την έξοδο στο Κάστρο. Στη συνέχεια ακολουθώντας την Επαρχιακή Οδό Κάστρου-Λειβαδιάς και Λειβαδιάς-Άμφισσας θα φτάσετε στον τελικό προορισμό σας.