Η Bugatti θα κατασκευάσει μόνο 500 μονάδες της Chiron και το αυτοκίνητο με τον αριθμό 300 μόλις έφυγε από το εργοστάσιο στο Molsheim της Γαλλίας, περίπου πέντε χρόνια μετά την έναρξη της συναρμολόγησης του μοντέλου.

Το αυτοκίνητο ορόσημο είναι μία μαύρη Pur Sport των 3.000.000 ευρώ με κινητήρα 8000 κ.εκ. W16 με απόδοση 1.500 ίππων και ροπή 1.600 Nm.

Οι προδιαγραφές «Bugatti Pur Sport», αποτελούν μία παραλλαγή για καλύτερες επιδόσεις, των μοντέλων Chiron, περιορισμένη στις 60 μονάδες. Για το hypercar ορόσημο, ο ιδιοκτήτης του επέλεξε το Nocturne black ως το κύριο εξωτερικό χρώμα. Οι αποχρώσεις του γκρίζου αναθρακονήματος στη μάσκα, τους υαλοκαθαριστήρες και την πίσω πτέρυγα, ενώ τα πίσω φώτα και οι τροχοί στο ανοιχτό γκρι χρώμα συμπληρώνουν το στυλ.

Το εσωτερικό  ακολουθεί ένα παρόμοιο θέμα, με δέρμα Beluga Black και Alcantara, με ραφές Gris Rifale. Στα προσκέφαλα, είναι «τυπωμένος» ο «ελέφαντας, που χορεύει» ως αφιέρωμα στον Rembrandt, τον μικρότερο αδερφό του Ettore Bugatti, ενώ το υπεραυτοκίνητο έχει επίσης τη γυάλινη οροφή «Sky View».

«Η Bugatti αντιπροσωπεύει τα πιο εξαιρετικά, πιο ισχυρά και πιο κομψά υπερ σπορ αυτοκίνητα στον κόσμο. Με το 300ο όχημα που παράχθηκε, δείχνουμε και πάλι την ικανότητά μας στην ποιότητα και την προσαρμογή », δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρίας Stephan Winkelmann και πρόσθεσε: «Η Chiron Pur Sport είναι εγγυημένο ότι δίνει στους πελάτες ευχαρίστηση.»

Η Chiron Pur Sport έχει κινητήρα W16 quad-turbo 8,0 λίτρων που αποδίδει 1.500 HP και 1.600 Nm ροπής. Έτσι, χρειάζεται μόνο 2,3 δευτερόλεπτα για το 0-100 χλμ  και μπορεί να φτάσει 200 χλμ σε 5,5 δευτερόλεπτα και τα 300 χλμ σε λιγότερο από 12 δευτερόλεπτα.

Πηγή: newsauto.gr