Η απαραίτητη τεχνολογία για μαζική παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα είναι διαθέσιμη όχι νωρίτερα από το 2020.

Παρότι θα παρουσιάζει ολοένα και περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα, η BMW δήλωσε ότι στην πραγματικότητα θα μπορούμε να μιλάμε για μαζική παραγωγή τους  από το 2020 και μετά.

Αυτή τη στιγμή, η κερδοφορία από την παραγωγή των ηλεκτρικών μοντέλων δεν είναι τέτοια που να δικαιολογεί την παραγωγή τους σε αντίστοιχα μεγέθη με τα μοντέλα που έχουν κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Ωστόσο μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα γίνει ένα τεράστιο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, χάρη στην πλατφόρμα που θα χρησιμοποιεί η νέα γενιά ηλεκτρικών μοντέλων της εταιρείας.

Δεν ανακοινώθηκαν ακριβή στοιχεία, απλώς ότι η νέα αυτή γενιά θα έχει διψήφιο ποσοστό «εξοικονόμησης» σε κόστος παραγωγής σε σχέση με τη σημερινή.

Ένα πολύ μεγάλο μέρος αυτής της εξοικονόμησης, θα οφείλεται και στο γεγονός ότι η πλατφόρμα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο από μοντέλα θερμικούς κινητήρες, υβριδικά αλλά και αμιγώς ηλεκτρικά συστήματα κίνησης.

Ο Harald Krϋger, CEO της BMW, δήλωσε πως «Εάν θέλεις να κερδίσεις τη μάχη των ηλεκτρικών, θα πρέπει να είσαι ο πιο αποδοτικός από πλευράς κόστους. Είναι ο μόνος τρόπος να αυξήσεις την παραγωγή χωρίς οικονομικές απώλειες».

Παράλληλα με την εξέλιξη της νέας πλατφόρμας, η BMW επενδύει και περισσότερα από $100 εκατομμύρια στην Έρευνα και την Εξέλιξη των μπαταριών για τα μελλοντικά ηλεκτρικά της μοντέλων.

Είναι εκείνες που θα πάνε τις δυνατότητες φόρτισης και αυτονομίας των ηλεκτρικών μοντέλων της εταιρείας στο επόμενο επίπεδο, με την αρχή να κάνει το i4 που θα δούμε κάπου κοντά στο 2020 και θα έχει αυτονομία έως και 700 km.

Μέχρι το 2025, η γκάμα της εταιρείας θα έχει εμπλουτιστεί με άλλα 24 μοντέλα που θα χρησιμοποιούν με κάποιο τρόπο ηλεκτρική ενέργεια, εκ των οποίων τα 11 θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Πηγή: drive.gr