Ένα κοινόχρηστο όχημα πόλης για ταξίδια 3-25 km με αποσπώμενες μπαταρίες.

Ο Τζαμαϊκανός πολυολυμπιονίκης Usain Bolt παρουσίασε το νέο κοινόχρηστο ηλεκτρικό όχημα πόλης της εταιρείας του στην έκθεση τεχνολογίας Viva Technology στο Παρίσι, το οποίο θα συμπληρώσει τη γκάμα ηλεκτρικών σκούτερ της εταιρείας Bolt που ιδρύθηκε το 2018.

Ο πρώην δρομέας και κάτοχος πολλαπλών παγκοσμίων ρεκόρ, αφού ολοκλήρωσε την καριέρα του στο στίβο και τα ποδοσφαιρικά γήπεδα, εμπνεύστηκε για τις πρακτικές λύσεις μετακίνησης που προσφέρει η εταιρεία του από προσωπικές του εμπειρίες, καθώς αντιμετώπισε μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση ταξιδεύοντας σε διάφορες πόλεις του κόσμου. Όραμά του είναι να εξαλείψει τα μποτιλιαρίσματα και στόχος του να επεκτείνει τις υπηρεσίες του στο Παρίσι και σε άλλες Ευρωπαικές πόλεις.

Το Bolt B-Nano είναι σχεδιασμένο για ταξίδια μεταξύ 3-25km εντός πόλης και όπως και τα e-scooter έχει αποσπώμενες μπαταρίες. Το προσωπικό της εταιρείας θα αναλαμβάνει την αλλαγή των μπαταριών όταν αυτές αποφορτίζονται, από το σημείο που είναι παρκαρισμένο το αυτοκίνητο ή το σκούτερ.

Το αυτοκίνητο του Bolt έχει συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις και μπορεί να φιλοξενήσει στο εσωτερικό του έως δύο άτομα. Η επιθετική σχεδίαση του B-Nano χαρακτηρίζεται από φουσκωμένα φτερά, έντονες ακμές, αναλογίες ενός όγκου και την χαρακτηριστική διχρωμία (κίτρινο-μαύρο). Οι τροχοί με τις πεντάκτινες ζάντες μεγάλης διαμέτρου και τα φαρδιά ελαστικά, δεν φαίνονται να ταιριάζουν με τον χαρακτήρα ενός ηλεκτρικού οχήματος και σίγουρα θα επιβαρύνουν σημαντικά την αυτονομία. Βέβαια το πρωτότυπο είναι ακόμη σε φάση εξέλιξης καθώς τα παράθυρα είναι καλυμμένα και το αμάξωμα ημιτελές όπως βλέπουμε στη φωτογραφία.

Όσο για τα κοινόχρηστα e-scooter, τα Bolt Original, Bolt One και Bolt Chariot είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικά ανακυκλώσιμα υλικά και η χρήση τους γίνεται μέσω εφαρμογής σε smartphone. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Bolt, το Chariot μπορεί να οδηγηθεί ακόμη και με τακούνι ενώ έχει ενσωματωμένη ποτηροθήκη έτσι ώστε ο οδηγός να έχει και τα δύο χέρια στο τιμόνι.

Ένα εμπόδιο για τον Usain Bolt είναι η νομοθεσία αφού αρκετές πόλεις έχουν αρχίσει να απαγορεύουν τη χρήση των scooter καθώς θεωρούνται επικίνδυνα.

Πηγή: drive.gr