Η HELLASTRON συμμετείχε στο 49ο Συνέδριο της ASECAP “Study & Information Days 2022 – Decarbonizing Road Infrastructure: Challenges, Perspectives and Actions in Tough Economy” με πολυμελή αντιπροσωπεία στελεχών των ελληνικών αυτοκινητοδρόμων, υπό τον Πρόεδρό της κ. Κωνσταντίνο Κουτσούκο.

Το ετήσιο Συνέδριο της ASECAP, της ευρωπαϊκής ένωσης αυτοκινητοδρόμων με διόδια, είναι το κορυφαίο γεγονός του κλάδου στην Ευρώπη και σε αυτό εξετάζονται όλα τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους ευρωπαϊκούς αυτοκινητοδρόμους καθώς και οι εξελίξεις και οι μελλοντικές τάσεις στην τεχνολογία, τη νομοθεσία και τις υποδομές γενικότερα.

Στο εξαιρετικού ενδιαφέροντος Συνέδριο, που διεξήχθη στις 24 και 25 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες, η ελληνική αντιπροσωπεία, μέλη της οποίας ήταν ο πρώην Πρόεδρος της HELLASTRON και της ASECAP Β. Χαλκιάς, ο Γενικός Διευθυντής της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Δ. Γκατσώνης και οι επικεφαλής των τεχνικών επιτροπών COPPER της ASECAP Κ. Παπανδρέου, Φ. Παπαδημητρίου και Γ. Κιούσης είχε ενεργό συμμετοχή με παρουσιάσεις και παρεμβάσεις, ενώ ο Πρόεδρος της HELLASTRON κ. Κουτσούκος έλαβε μέρος σε πλήθος συναντήσεων και παρουσίασε τις απόψεις της ελληνικής ένωσης αυτοκινητοδρόμων και υποδομών με διόδια για τις αναγκαίες προϋποθέσεις μιας επιτυχημένης ψηφιακής μετάβασης για τις οδικές υποδομές.

Ο κ. Κουτσούκος εκπροσώπησε επίσης την HELLASTRON στην Γενική Συνέλευση της ASECAP, στη διάρκεια της οποίας ο Πρόεδρος της Ελληνικής ‘Ένωσης εξελέγη β’ Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αυτοκινητοδρόμων.