Από τους τρεις Προέδρους της – τον νυν κ. Κ. Κουτσούκο και τους πρώην κ. Β. Χαλκιά και Σ. Σταυρή – εκπροσωπήθηκε η HELLASTRON στο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Γεφυρών Σηράγγων και Αυτοκινητοδρόμων με διόδια (International Bridge, Tunnel and Turnpike Association – IBTTA) στο Ώστιν του Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών. Και οι τρεις πήραν μέρος σε κλειστές συναντήσεις με συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών από Εταιρείες Λειτουργίας Αυτοκινητοδρόμων και εκπροσώπων τεχνολογικών κολοσσών που παρέχουν προηγμένα συστήματα και εφαρμογές στη διαχείριση της κυκλοφορίας και τη συντήρηση οδικών υποδομών. Τις εργασίες του Συνεδρίου παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάνω από 1000 σύνεδροι από πάρα πολλές χώρες του κόσμου.

Στο ΔΣ της IBTTA έγινε εκτεταμένη συζήτηση για τη διαμόρφωση στρατηγικών σε εργασιακά θέματα με τη τάση των υβριδικών μορφών εργασίας, αντίκτυπου των διοδίων σε τοπικές κοινότητες και προώθησης του θεσμού των διοδίων ως εργαλείου χρηματοδότησης μελλοντικών υποδομών. Συζητήθηκε επίσης το θέμα της μείωσης των εσόδων από το φόρο καυσίμων μέσω του οποίου χρηματοδοτούνται οι οδικές υποδομές σε πολλές χώρες (όχι όμως στην Ελλάδα) συνεπεία της μείωσης της κατανάλωσης λόγω της επέκτασης της ηλεκτροκίνησης και της αύξησης της διανυόμενης απόστασης ανά λίτρο καυσίμου με προτάσεις που αφορούν την κατάργηση του εν λόγω φόρου και την αντικατάσταση του από εφαρμογές που καθορίζονται από τον αριθμό των χιλιομέτρων τα οποία διανύουν τα οχήματα.

Η Γενική Συνέλευση της IBTTA εξέλεξε για το 2023 ομόφωνα το νέο 25μελες ΔΣ εκ των οποίων πέντε μέλη (ο Πρόεδρος οι Α’ και Β’ Αντιπρόεδροι, ο Απερχόμενος Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος Διεθνών Υποθέσεων) απαρτίζουν την Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης. Στο πλαίσιο αυτό o νυν Α’ Αντιπρόεδρος εξελέγη Πρόεδρος για το 2023, ο κ. Βασίλης Χαλκιάς, νυν Β’ Αντιπρόεδρος για το 2022 εξελέγη Α’ Αντιπρόεδρος για το 2023, θέση που οδηγεί στη Προεδρία του Οργανισμού το 2024, ενώ στο ΔΣ συνεχίζει ο πρώην Πρόεδρος της HELLASTRON κ. Σταύρος Σταυρής, η θητεία του οποίου εκτείνεται μέχρι 31/12/2023.