Την άμεση και έμμεση συμβολή των μελών της HELLASTRON στην οδική ασφάλεια, ανέδειξε κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Economist, ο Πρόεδρος του ελληνικού φορέα αυτοκινητοδρόμων και υποδομών με διόδια,  Μάνος Βράιλας, επισημαίνοντας τη μείωση, κατά 90%, των θανάτων από τροχαία στους ελληνικούς αυτοκινητοδρόμους από το 2007. «Μόνον το 6% του συνόλου των θανάτων από τροχαία γίνονται σε αυτοκινητόδρομο στην Ελλάδα, όταν στην Ευρώπη το αντίστοιχο ποσοστό είναι 8%», ανέφερε, αποδίδοντας τις καλύτερες επιδόσεις στην αυστηρή τήρηση των ευρωπαϊκών προδιαγραφών ασφαλείας για τις υποδομές κατά την κατασκευή των αυτοκινητοδρόμων, καθώς και στην επαγγελματική λειτουργία και συντήρησή τους. «Ετησίως, επενδύουμε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε συντήρηση και λειτουργία, εξασφαλίζοντας συγχωρητικές υποδομές και αναγνώριση συμβάντων σε σχεδόν πραγματικό χρόνο», είπε, αναφερόμενος επιπλέον στον χαμηλό μέσο χρόνο παρέμβασης σε συμβάντα των οχημάτων περιπολίας, 11 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα, που συνεισφέρει στην αποφυγή πρωτογενών και δευτερογενών ατυχημάτων και την ταχύτερη περίθαλψη των τραυματιών, με αποτέλεσμα να σώζονται πολλές ζωές. Παράλληλα, τόνισε τη σημασία, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, των εκστρατειών πληροφόρησης και εκπαίδευσης για επηρεασμό της οδηγικής συμπεριφοράς που συστηματικά διεξάγουν τα μέλη της HELLASTRON.

Η Hellastron διαχειρίζεται τις μεγαλύτερες σε έκταση οδικές υποδομές που κατασκευάστηκαν στη χώρα τα τελευταία χρόνια, με υψηλή ανθεκτικότητα απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα, αν και η κλιματική κρίση καθημερινά ανεβάζει τον πήχη. Οι εταιρείες-μέλη της HELLASTRON (Αττική Οδός, Γέφυρα, Εγνατία Οδός, Νέα Οδός, Μορέας, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Ολυμπία Οδός και Κεντρική Οδός) που συναποτελούν ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο 2.160 χλμ., προωθούν με συνεχείς επενδύσεις την αναβάθμιση υφιστάμενων υποδομών και τη δημιουργία νέων, με στόχο τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος των αυτοκινητοδρόμων, την ενίσχυση της ανθεκτικότητας, την υποστήριξη της πράσινης κινητικότητας, αλλά και της αναμενόμενης διείσδυσης της τεχνητής νοημοσύνης και της ψηφιακής τεχνολογίας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του κοινού, ο κ. Βράιλας αναφέρθηκε επίσης με παραδείγματα στο υψηλό αίσθημα ευθύνης με το οποίο τα μέλη της HELLASTRON ασκούν τον κοινωνικό τους ρόλο στις περιοχές στις οποίες δραστηριοποιούνται, καθώς και στη συνεχή προσπάθεια που καταβάλλουν για ένα εργασιακό περιβάλλον χωρίς διακρίσεις, συμπεριληπτικό, διαφανές και έντιμο.