Αν έχεις μείνει έστω και μία φορά από λάστιχο, θα ξέρεις ότι ένας γρύλος πρέπει να υπάρχει πάντα μέσα στο αυτοκίνητο. Ο γρύλος μόνος του, όμως, δεν μπορεί να σου λύσει όλα τα προβλήματα. Σε περίπτωση που η κακή τύχη δεν σου έχει κλείσει ακόμη το μάτι, προετοιμάσου κατάλληλα και χαμογέλασε της πρώτος. Υπάρχουν ορισμένα βασικά εργαλεία, που σίγουρα βρίσκονται σε κρυφά σημεία κάθε σπιτιού. Μερικά από αυτά, όμως, δεν πρέπει να υπάρχουν μόνο στο μέσα στο σπίτι αλλά και στο αυτοκίνητο σου. Ακόμη και αν δεν χρειαστεί ποτέ να τα χρησιμοποιήσεις για το δικό σου αυτοκίνητο, είναι βέβαιο ότι θα αισθανθείς μεγάλη περηφάνια για την προνοητικότητα σου, αν σου ζητήσει κάποιος φίλος σου βοήθεια. Ποια εργαλεία, λοιπόν, πρέπει να φυλάξεις στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου;

1. Κροκοδειλάκια

Η πιθανότητα να μην έχεις μείνει εσύ, κάποιος φίλος ή συγγενής σου από μπαταρία μέχρι στιγμής, είναι πραγματικά πολύ μικρή. Τα κροκοδειλάκια μπορούν να δώσουν λίγη ζωή στην «πεθαμένη» μπαταρία του αυτοκινήτου και να σε βγάλουν από τη δύσκολη θέση του να χρειαστεί να καλέσεις συνεργείο μέσα στη μέση του πουθενά ή ακόμη χειρότερα, στο πικ της κίνησης.

2. Φακός

Αν και μοιάζει αρκετά προφανές, στην πραγματικότητα δεν είναι. Μόνο οι προνοητικοί, οργανωτικοί και κατεξοχήν μεγαλύτερης ηλικίας οδηγοί κουβαλούν μαζί τους φακό. Η πλειονότητα των νέων οδηγών, δυστυχώς, δεν σκέφτεται την αναγκαιότητα του, μιας και αρκείται στο φακό του τηλεφώνου. Αν, όμως, σε πιάσει λάστιχο μέσα στη νύχτα, πιθανότατα θα χρειαστείς 10 κινητά για να αλλάξεις ένα λάστιχο. Μην ξεχάσεις, λοιπόν, να βάλεις και ένα φακό στο πορτμπαγκάζ γιατί ποτέ δεν ξέρεις πού μπορεί να σου χρειαστεί!

3. Σφυρί Θραύσης Κρυστάλλων και Απεγκλωβισμού

Απαραίτητο εργαλείο σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε μια δυσάρεστη κατάσταση εγκλωβισμού σε όχημα. Οι κακές καιρικές συνθήκες, ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα ή κάποια ηλεκτρονική δυσλειτουργία μπορεί να παγιδεύσει εσάς ή τους αγαπημένους σας μέσα στο όχημα σας. Με το εργαλείο αυτό μπορείτε επίσης να κόψετε τις μπλοκαρισμένες ζώνες ασφαλείας και να σπάσετε τα πλαϊνά τζάμια με την ακίδα που διαθέτει.

Κυκλοφορεί σε πολλές διαστάσεις και παραλλαγές και μπορείτε να το έχετε στα κλειδιά σας ή να το προσαρμόσετε σε κάποιο σημείο του αυτοκινήτου σας έτσι ώστε να είναι πάντα προσβάσιμο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

4. Κολλητική ταινία

Η κολλητική ταινία μπορεί να σε βοηθήσει να λύσεις ποικίλα προβλήματα, που μπορεί να μην αφορούν απαραίτητα το αυτοκίνητο. Από το να επιδιορθώσεις πρόχειρα μία χαλαρή σύνδεση καλωδίων ή να τυλίξεις μία κούτα μέχρι και να στερεώσεις τον καθρέφτη, που βρήκες σπασμένο. Ίσως στην τελευταία περίπτωση να μην μπορέσεις να σκεφτείς αμέσως από τα νεύρα σου. Αν το καταφέρεις, όμως, η κολλητική ταινία θα σε βοηθήσει να λύσεις προσωρινά το πρόβλημα, μέχρι να φτάσεις στο συνεργείο. Πιάνει ελάχιστο χώρο, οπότε μην παραλείψεις να την συμπεριλάβεις στα απαραίτητα εργαλεία του αυτοκινήτου!

5. Ιμάντας ρυμούλκησης

Είσαι λάτρης του 4×4 και των περιπετειωδών εκδρομών; Αν η απάντηση είναι θετική, τότε θα πρέπει σίγουρα να φυλάς μέσα στο αυτοκίνητο σου έναν ιμάντα ρυμούλκησης. Το όνομα του προδίδει και την χρηστικότητα του. Αν βρεθείς κολλημένος ή αν χρειαστεί να βοηθήσεις κάποιον λιγότερο τυχερό από εσένα, τότε θα χαρείς διπλά για αυτή την αγορά σου. Μπορεί το κόστος του να είναι πολύ μικρό, αλλά θα σε “ξεκολλήσει” από μεγάλα προβλήματα.

6. Πολυεργαλείο

Ποτέ δεν ξέρεις πού μπορεί να σου χρειαστεί ένα εργαλείο, μέχρι να βρεθείς στην ανάγκη του. Προτίμησε ένα πολυκατσαβίδι, ώστε να μπορείς να αλλάζεις κεφαλές, όποτε διαφοροποιούνται οι ανάγκες κάθε εργασίας, αντί να δεσμευτείς σε ένα μέγεθος. Σκέψου το πιο απλό. Να πρέπει να επανατοποθετήσεις στο αυτοκίνητο σου τις πινακίδες που σου είχαν αφαιρέσει. Ακόμη και αν δεν αντιμετωπίσεις μια τέτοια ατυχία, ένα κατσαβίδι μπορεί να σου φανεί χρήσιμο τις πιο απροσδόκητες στιγμές!

Προσοχή βέβαια μην ξεχάσεις τον γρύλο!

Πηγή: newsbeast