Δες τι πρέπει να προσέχεις στην αγορά μεταχειρισμένων εξαρτημάτων, έτσι ώστε να διατηρήσεις την ασφάλεια του αυτοκινήτου αλλά και γεμάτη την τσέπη σου

Στενά οικονομικά; Μάλλον ήρθε η ώρα για μεταχειρισμένα!

Δεν είναι μόνο η φυσική φθορά ο εχθρός του οχήματός μας αλλά και ένα απλό χτύπημα ή τρακάρισμα. Ένα απλό χτύπημα που δεδομένου των οικονομικών συνθηκών οδηγεί πολλούς από εμάς:

α) να το παραβλέψουμε μέχρι να φθάσει στο μη παρέκει με κίνδυνο για την ασφάλεια μας αλλά και για την τσέπη μας.

β) να το αντιμετωπίσουμε πρόχειρα (μα φθηνά). Το δίλημμα είναι να πάρω μεταχειρισμένο ή καινούργιο και αν πάρω καινούργιο, ξέρω τι καινούργιο; Η επιλογή ενός καινούργιου ανταλλακτικού οπωσδήποτε εγγυάται την ομαλή λειτουργία του καθώς είναι του «κουτιού».

Ωστόσο μη νομίζεις ότι η επιλογή γνήσιου είναι μια απλή διαδικασία καθότι απαιτεί και κάποιες στοιχειώδεις γνώσεις ώστε να πάρεις αυτό που πρέπει στην καλύτερη δυνατή τιμή. Μη σκας, θα σου δώσουμε εμείς μια πλήρη εικόνα για να μη χαθείς στο ψάξιμο.

Μην παίρνεις μεταχειρισμένα αναλώσιμα γιατί βάζεις σε κίνδυνο την ασφάλεια σου!

Πολλοί έχουν μπει στον πειρασμό να αγοράσουν μεταχειρισμένα ακόμα και τακάκια θέλοντας να γλιτώσουν έστω λίγα ευρώ. Ωστόσο, οι καλοί επαγγελματίες της αγοράς των μεταχειρισμένων ανταλλακτικών, όχι μόνο δεν το συνιστούν αλλά σας αποτρέπουν κιόλας από μία τέτοια ΜΗ ασφαλή επιλογή.

Ως αναλώσιμα θεωρούνται τα:

– Τακάκια
– Μπουζί
– Φίλτρα (λαδιού, αέρος, βενζίνης)
– Δίσκος – Πλατό
– Ρουλεμάν

Πηγή: autotriti.gr