Η Περιφέρεια Αττικής σχεδιάζει την κατασκευή νέων σταθμών σε δημόσιους χώρους.

Την εγκατάσταση 30 νέων σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε επιλεγμένους δημόσιους χώρους εξετάζει η Περιφέρεια Αττικής, κίνηση που προωθεί την χρήση εναλλακτικών-καθαρών καυσίμων και την ανάπτυξη υποδομών ηλεκτροκίνησης, καταθέτοντας δέσμη προτάσεων προς τα συναρμόδια υπουργεία.

Ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα, Γιώργος Καραμέρος, έχει ξεκινήσει πιλοτικά μια δράση με στόχο «να άρει τα τεχνικά εμπόδια που υπάρχουν στην ηλεκτροκίνηση», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος. Ο κ.Καραμέρος καλεί σε συνεργασία δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, ώστε να προωθήσουν όλοι μαζί την “πράσινη” τεχνολογία, καταπολεμώντας τις δυσμενείς επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Οι προτάσεις θα κατατεθούν στα συναρμόδια υπουργεία, ενώ θα υπάρξει συνεργασία με εξειδικευμένους φορείς, όπως είναι το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων. Επίσης, εξετάζονται και οι δυνατότητες συγχρηματοδότησης από ευρωπαϊκούς πόρους για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και παράλληλα την προμήθεια ηλεκτροκίνητων οχημάτων για τις ανάγκες της περιφέρειας.

Πηγή: gocar.gr