Η πρωτεύουσα του νομού Ηπείρου, τα Ιωάννινα, είναι ένας από τους δημοφιλέστερους χειμερινούς προορισμούς. Αν και τον χειμώνα η πόλη και η περιοχή γενικότερα βρίσκεται κάτω από αρκετά ψυχρές θερμοκρασίες, εντούτοις, προσφέρονται για μοναδικές χειμερινές αποδράσεις. Ετοιμαστείτε λοιπόν, για καπνισμένα τζάκια, βόλτες στα λιθόστρωτα σοκάκια της παλιάς πόλης και εξαιρετικό φαγητό.

Ομίχλη και ίσως χιονισμένο τοπίο, καθώς ξεκινάμε έναν περίπατο στη λίμνη των Ιωαννίνων, θα μπορούσε να είναι η ιδανική εικόνα. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για μια εκδρομή αυτό το χειμώνα; Ανακαλύψτε τους θρύλους και τις παραδόσεις αυτής της γωνιάς της Ηπείρου. Το νησάκι της λίμνης Παμβώτιδας αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ιστορίας της πόλης και ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα των Ιωαννίνων. Έχει συνδεθεί με την ιστορία του Αλή Πασά και κατοικείται από λιγοστές οικογένειες. Μπορείτε να επισκεφθείτε το μουσείο που διατηρείται στο νησί, να ψωνίσετε από τα καταστήματα λαϊκής τέχνης και να γευτείτε τοπικούς μεζέδες στα ταβερνάκια και τα εστιατόρια που υπάρχουν εκεί.

Μερικά ακόμη αξιοθέατα στα Γιάννενα είναι η Οικία Χουσείν Ματέι, το Οθωμανικό Τέμενος του Βελή Πασά, το Σπήλαιο του Περάματος και το κάστρο της πόλης.

Από τα Γιάννενα μπορείτε να πραγματοποιήσετε μονοήμερες εκδρομές στο Ζαγόρι και τα 48 χωριά του. Τα φημισμένα Ζαγοροχώρια αποτελούν έναν από τους πιο αγαπημένους χειμερινούς προορισμούς στην Ελλάδα. Λίγο η ιδιαίτερη παραδοσιακή αρχιτεκτονική με τους πετρόκτιστους οικισμούς, λίγο τα πανέμορφα γεφύρια και το απαράμιλλο φυσικό κάλλος της περιοχής, δε θέλει και πολύ για να καταλάβει κανείς για ποιο λόγο τα Ζαγοροχώρια έχουν γίνει τόσο δημοφιλή.

Τα Ιωάννινα απέχουν 339 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη και 411 χιλιόμετρα από την Αθήνα, και μπορείτε να φτάσετε με ασφάλεια και άνεση χρησιμοποιώντας το σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον που προσφέρει η λειτουργία των Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων μελών της HELLASTRON.
Για να φτάσετε στα Ιωάννινα από την Θεσσαλονίκη, θα χρησιμοποιήσετε τον αυτοκινητόδρομο «Εγνατία Οδός» με κατεύθυνση προς «Ηγουμενίτσα» μέχρι τον κόμβο των Ιωαννίνων και από εκεί μέσω της Επαρχιακής Οδού Άρτας Ιωαννίνων θα φτάσετε στον προορισμό σας.

Από την Αθήνα θα χρησιμοποιήσετε τον σύγχρονο αυτοκινητόδρομο Ολυμπία Οδός (Αθηνών – Κορίνθου-Πατρών) μέχρι το κόμβο Ρίο. Στη συνέχεια θα περάσετε στο Αντίρριο χρησιμοποιώντας τη Γέφυρα Ρίου-Αντίρριου – ένα από τα κορυφαία επιτεύγματα της σύγχρονης μηχανικής σε παγκόσμιο επίπεδο. Σας προτείνουμε να επισκεφτείτε τον εκθεσιακό χώρο της Γέφυρας που υπάρχει πριν το σταθμό διοδίων στο Αντίρριο για να ξεκουραστείτε και να απολαύσετε την θέα της περιοχής από την πεζογέφυρα που υπάρχει. Από το Αντίρριο ξεκινάει ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος «Ιόνια Οδός» (Νέα Οδός) μέσω του οποίου θα φτάσετε στην Εγνατία Οδό και από εκεί με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη θα φτάσετε στον κόμβο των Ιωαννίνων. Στη συνέχεια μέσω της Επαρχιακής Οδού Άρτας Ιωαννίνων θα φτάσετε στον προορισμό σας.

Τα Ιωάννινα απέχουν 411 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 262 χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη. Μπορείτε να φτάσετε με ασφάλεια και άνεση στα Ιωάννινα καθώς και στις κοντινές περιοχές, χρησιμοποιώντας το σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον που προσφέρει η λειτουργία των Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων μελών της HELLASTRON.