Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Το 2019 θεωρείται ότι ήταν η χρονιά της ανάπτυξης των ηλεκτροκίνητων, το 2020 εκτιμάται ότι θα είναι η χρονιά τους, ενώ το πλάνο σχεδόν όλων των μεγάλων κατασκευαστών αυτοκινήτων είναι να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα στην γκάμα τους έως το 2025 ή το 2030, δηλαδή στα μισά ή στο τέλος της δεκαετίας, που μπήκε πριν από λίγους μήνες.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι πωλήσεις τους έχουν αυξηθεί, τη στιγμή που τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σάρωσαν στα βραβεία Car Of The Year 2020, δείχνοντας πως αποτελούν το μέλλον της αυτοκίνησης.

Ωστόσο, όσο υπάρχουν υποψήφιοι αγοραστές ενός ηλεκτροκίνητου, υπάρχουν και αυτοί που είναι διστακτικοί στο να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο, που κινείται με τη χρήση μπαταρίας και όχι με κάποιο καύσιμο, όπως βενζίνη και πετρέλαιο. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν κάποια θετικά και κάποια αρνητικά, με αποτέλεσμα να έχουμε αυτόν τον διχασμό ανάμεσα στο κοινό. Για την ακρίβεια, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο προσφέρει, πέρα από τους μηδενικούς ρύπους, που σημαίνει ότι είναι φιλικό προς το περιβάλλον και πιο αθόρυβο, στιγμιαία ροπή όποτε το απαιτήσει ο οδηγός, γι’ αυτό και βλέπουμε τα ηλεκτρικά να έχουν εξαιρετικές επιδόσεις.

Για παράδειγμα, ένα Tesla Model 3 Performance μπορεί να επιταχύνει από στάση σε περίπου 60 μίλια/ώρα, δηλαδή σε κάτι λιγότερο από 100 χλμ./ώρα, σε 3,2 δευτερόλεπτα, τη στιγμή που ένα τυπικό σεντάν το πράττει αυτό σε λιγότερο από 6 δεύτερα, κάτι που σημαίνει ότι χρειάζεται τον διπλάσιο χρόνο.

Επίσης, με αυτοκίνητο, το οποίο έχει κινητήρα εσωτερικής καύσης, ο οδηγός πρέπει να περιμένει ο κινητήρας να φτάσει στην κατάλληλη κατάσταση, καθώς και να υπάρχει η κατάλληλη ταχύτητα στο κιβώτιο, για να σου δώσει τη μέγιστη ταχύτητα, ενώ στο ηλεκτρικό απλά πατάς το γκάζι και φεύγεις.

Ακόμη, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο έχει χαμηλό κόστος συντήρησης, αφού δεν έχει αλλαγές λαδιών, μπουζί και σκουριά καυσαερίων, ενώ είναι και πιο φθηνά στην κατανάλωση.
Στις ΗΠΑ το μέσο κόστος ορίζεται στα 13,2 cent ανά kWh, τη στιγμή που ακόμα κι ένα μεγάλο ηλεκτροκίνητο, όπως το Tesla Model S, θα διανύσει 3 μίλια (4,82 χιλιόμετρα) ανά kWh, κάτι που σημαίνει ότι θα καταναλώσει 4,4 cent ανά μίλι (1,60 χιλιόμετρα). Σε σύγκριση μ’ ένα τυπικό σεντάν με κινητήρα εσωτερικής καύσης, η διαφορά είναι μεγάλη, καθώς θα καταναλώσει 10 cent ανά μίλι, δηλαδή παραπάνω από το διπλάσιο.

Όλα αυτά επί αμερικανικού εδάφους, καθώς στην Ευρώπη η βενζίνη είναι πιο ακριβή και αυτό συνεπάγεται πως θα είναι και μεγαλύτερες οι διαφορές. Επιπλέον, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορεί να τα φορτίσει κανείς στο σπίτι του, εφόσον αποκτήσει την απαραίτητη εγκατάσταση.
Με άλλα λόγια, μπορεί να το βάλει να φορτίζει πριν κοιμηθεί και την επόμενη μέρα να το έχει έτοιμο για να έχει στη διάθεσή του την πλήρη αυτονομία του.
Ας περάσουμε, όμως, και στα μειονεκτήματα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τα οποία κάνουν κάποιους διστακτικούς στο να αγοράσουν ένα τέτοιο όχημα. Ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι η μικρή αυτονομία. Όταν κάποιος, με το συμβατικό του μοντέλο διανύει 300 και 400 χιλιόμετρα ή και περισσότερα, αν είναι μικρό και οικονομικό, του φαίνεται κάπως όταν η αυτονομία περιορίζεται στα 150 και στα 200 χιλιόμετρα.

Κάτι που βέβαια θα αλλάξει, με δεδομένο ότι οι κατασκευαστές φροντίζουν για μπαταρίες με ολοένα και περισσότερη χωρητικότητα, ώστε να υπάρχει και η αξιόλογη αυτονομία. Άλλη μία σημαντική παράμετρος είναι η μικρή παρουσία των σταθμών φόρτισης.
Βέβαια, τείνει να αλλάξει και αυτό, καθώς ήδη η Tesla επεκτείνει το δίκτυό της σε όλο τον κόσμο, τη στιγμή που το PSA Group εγκαθιστά και αγοράζει τέτοιους σταθμούς, με τη βοήθεια των συνεργατών του.

Ωστόσο, είναι ένα θέμα και το τι παρέχει ο κάθε σταθμός φόρτισης, καθώς σε κάποιους θα πρέπει να δημιουργήσεις λογαριασμό και να κάνεις εγγραφή για να χρησιμοποιήσεις τις υπηρεσίες τους, αλλά και ο χρόνος και η ταχύτητα φόρτισης, που προσφέρει ο κάθε σταθμός (π.χ. ο ταχυφορτιστής της Tesla δίνει τη δυνατότητα μέχρι 250 kWh).

Άλλα μειονεκτήματα είναι ο μεγάλος χρόνος φόρτισης, καθώς και οι υψηλές τιμές αγοράς ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, ειδικά σε χώρες, όπου ο μέσος πολίτης δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να δώσει πολλά χρήματα για την αγορά ενός αυτοκινήτου. Πάρτε παράδειγμα την Ελλάδα και τρία ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν εδώ.

Το Nissan Leaf ξεκινάει από 33990 ευρώ, το Volkswagen e-Golf από 34200 ευρώ και το BMW i3 από 41300 ευρώ. Τέλος, ένα ακόμα μειονέκτημα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ότι προς το παρόν δεν είναι τόσα πολλά όσα τα συμβατικά μοντέλα.
Βέβαια, όλα αυτά θα αλλάξουν στο μέλλον και τους λόγους τους αναφέραμε στις αρχές του κειμένου. Εσείς, λοιπόν, σε ποια κατηγορία ανήκετε; Στους φανατικούς ή στους διστακτικούς;

Πηγή: autonomous.gr