Τα Λαγκάδια είναι μια γραφικότατη αρκαδική κωμόπολη, ένα αριστούργημα φυσικό και αρχιτεκτονικό. Κτισμένο σε απότομη πλαγιά-αντέρεισμα του Μαινάλου μέσα σε πλούσια πράσινη βλάστηση, νομίζει κανείς, ότι κρεμιέται πάνω από το άγριο τοπίο που σχηματίζει ο ποταμός Τουθόα.

Είναι η πατρίδα των Δεληγιανναίων, αλλά και άλλων αγωνιστών του 1821. Κατά την αρχαιότητα, μάλιστα, από την περιοχή περνούσε η οδός που οδηγούσε στην Ολυμπία, όπου διεξάγονταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Πρόκειται για ένα πέτρινο κομψοτέχνημα, με εντυπωσιακά πέτρινα διώροφα και τριώροφα σπίτια χτισμένα αμφιθεατρικά στην απότομη αυτή πλαγιά, δημιουργώντας ένα μοναδικό και ταυτόχρονα επιβλητικό τοπίο!

Τα εντυπωσιακά αυτά πέτρινα σπίτια, αποτελούν τρανή απόδειξη, ότι τα Λαγκάδια είναι η πατρίδα των προικισμένων μαστόρων και τεχνιτών της πέτρας, των Λαγκαδιανών μαστόρων, που για γενιές άπλωσαν παντού τη φήμη τους, χτίζοντας σπίτια, εκκλησίες, γεφύρια και σχολεία σε ολόκληρη την Αρκαδία, την Πελοπόννησο, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Εκπληκτικά πέτρινα αρχοντικά και καλντερίμια, σκεπαστές αυλές και σκαλιστές εξώπορτες, πελεκητές καμάρες και παλιές εκκλησίες, πέτρινα μονοπάτια και σκαλιά, τοξωτά γεφύρια και νερόμυλοι της περιοχής, αφήνουν μαγεμένο τον επισκέπτη.

Τα Λαγκάδια όμως πέρα από την ομορφιά της ιστορίας και της τέχνης, αποτελούν έναν σύγχρονο προορισμό διακοπών, με κατάλληλη τουριστική υποδομή, εξαιρετικό φαγητό και πολλές επιλογές διασκέδασης, δραστηριοτήτων αλλά και κοντινών αποδράσεων.

Το Λαγκάδια απέχουν 218 χιλιόμετρα από την Αθήνα και μπορείτε να φτάσετε με ασφάλεια και άνεση χρησιμοποιώντας το σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον που προσφέρει η λειτουργία των Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων μελών της HELLASTRON.

Για να πάτε στα Λαγκάδια από την Αθήνα θα χρησιμοποιήσετε τον σύγχρονο αυτοκινητόδρομο Ολυμπία Οδός (Αθηνών – Κορίνθου-Πατρών) μέχρι τον κόμβο προς Τρίπολη – Καλαμάτα μετά τον Ισθμό της Κορίνθου, ενώ στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσετε τον αυτοκινητόδρομο «Μορέα» μέχρι τον κόμβο της Νεστάνης με κατεύθυνση προς τη Βυτίνα. Από εκεί θα χρησιμοποιήσετε τις επαρχιακές οδούς Καλλιάνου-Λεβιδίου και Τρίπολης-Ολυμπίας με κατεύθυνση προς Ολυμπία για να φτάσετε στον τελικό σας προορισμό.