Η πρόσβαση δεν απαιτεί καράβι, αλλά μοιάζει με νησί! Ο λόγος για την αμφιθεατρικά χτισμένη Πάργα, με έναν πανέμορφο πολύχρωμο διατηρητέο οικισμό να «υποδέχεται» κάθε επισκέπτη. Ο παραλιακός δρόμος με δεκάδες καφετέριες, μικρά μαγαζάκια και απίστευτη θέα στο Ιόνιο Πέλαγος, με τα καταγάλανα νερά την έχουν καταστήσει «τοπ» προορισμό για τις καλοκαιρινές διακοπές, καθώς διαθέτει αρκετές σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες υψηλών προδιαγραφών.

Μπροστά ακριβώς στο λιμάνι βρίσκεται το καταπράσινο Νησάκι της Παναγίας, που οφείλει το όνομά του στην εκκλησία της Παναγίας με το χαρακτηριστικό καμπαναριό, που βρίσκεται εκεί. Την κορυφή του νησιού στολίζει ένα πανέμορφο Γαλλικό κάστρο, χτισμένο το 1808 από τους Γάλλους κατακτητές. Από το κάστρο έχει διασωθεί ο περίβολος, η πύλη και το φρούριο και πλέον έχουν γίνει ένα με την πλούσια βλάστηση του νησιού.

Βασικό στοιχείο που έχει μετατρέψει την Πάργα σε μικρό παράδεισο, είναι οι υπέροχες παραλίες της, που θυμίζουν νησί του Ιονίου. Πολλές από αυτές βρίσκονται μέσα στον οικισμό ή σε πολύ κοντινή απόσταση, ενώ η πρόσβαση γίνεται ακόμη και με τα πόδια.

Άγιος Σώστης

Για τους μοναχικούς τύπους η περιοχή διαθέτει την ερημική παραλία του Άγιου Σώστη. Δεν είναι οργανωμένη και για το λόγο αυτό όταν την επισκεφτείτε θα πρέπει να φροντίσετε για τα απαραίτητα. Η πρόσβαση είναι δύσκολη με αυτοκίνητο, οπότε είναι προτιμότερη η επιλογή πλοιαρίου, το οποίο σε 20 λεπτά θα σας μεταφέρει στο σημείο.

Αϊ Γιαννάκης

Σε σχετικά μικρή απόσταση από την Πάργα, 6 περίπου χλμ. βρίσκεται ο κόλπος του Αϊ Γιαννάκη. Είναι από τις ομορφότερες παραλίες, οργανωμένη, με θαλάσσια σπορ και από τις καθαρότερες, κατάλληλη για όλους τους φίλους της θάλασσας. Επιπλέον, διαθέτει υποβρύχια πηγή με γλυκό νερό.

Βάλτος

Ο Βάλτος είναι μια τεράστια αμμώδης παραλία, με καταπράσινα νερά, οργανωμένες υποδομές και θαλάσσια σπορ. Η παραλία του Βάλτου με θέα την πίσω πλευρά του Κάστρου της, την Μονή Βλαχέρνας, το Κάστρο της Ανθούσας και φυσικά το πανέμορφο Ιόνιο αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές των επισκεπτών.

Λίχνος

Περίπου 3 χιλιόμετρα ανατολικά της Πάργας βρίσκεται η παραλία Λίχνος, μέσα σ’ ένα καταπράσινο περιβάλλον και δύο μικρά θαλάσσια σπήλαια να περιμένουν τους επισκέπτες να τα εξερευνήσουν.

Πώς θα πάτε

Η Πάργα απέχει 344  χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη και 444 χιλιόμετρα από την Αθήνα, και μπορείτε να φτάσετε με ασφάλεια και άνεση  χρησιμοποιώντας το σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον που προσφέρει η λειτουργία των Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων μελών της HELLASTRON.

Από την  Θεσσαλονίκη, θα χρησιμοποιήσετε τον αυτοκινητόδρομο «Εγνατία Οδός» με κατεύθυνση προς «Ηγουμενίτσα» μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο του Βασιλικού και στη συνέχεια μέσω των επαρχιακών οδών Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας με κατεύθυνση την Πρέβεζα και Μόρφις-Ανθούσας με κατεύθυνση την Ανθούσα θα φτάσετε στην Πάργα.

 

Από την Αθήνα θα χρησιμοποιήσετε τον σύγχρονο αυτοκινητόδρομο Ολυμπία Οδός (Αθηνών – Κορίνθου-Πατρών) μέχρι το κόμβο του Ρίο. Στη συνέχεια θα περάσετε στο Αντίρριο χρησιμοποιώντας τη Γέφυρα  Ρίου-Αντίρριου – ένα από τα κορυφαία επιτεύγματα της σύγχρονης μηχανικής σε παγκόσμιο επίπεδο. Σας προτείνουμε να επισκεφτείτε τον εκθεσιακό χώρο της Γέφυρας που υπάρχει πριν το σταθμό διοδίων στο Αντίρριο για να ξεκουραστείτε και να απολαύσετε την θέα της περιοχής από την πεζογέφυρα που υπάρχει. Από το Αντίρριο ξεκινάει ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος «Ιόνια Οδός» (Νέα Οδός) μέσω του οποίου θα φτάσετε μέχρι τον κόμβο της Φιλιππιάδας. Στη συνέχεια μέσω των επαρχιακών οδών Φιλιππιάδας-Πρέβεζας με κατεύθυνση την Πρέβεζα,  Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας με κατεύθυνση την Ηγουμενίτσα και Μόρφις-Ανθούσας με κατεύθυνση την Ανθούσα θα φτάσετε στην Πάργα.