Με 18 σχεδόν κάθετες στροφές και τον κίνδυνο κατολισθήσεων να παραμονεύει σε κάθε μέτρο της διαδρομής, ο νέος δρόμος που δόθηκε στην κυκλοφορία στην Τουρκία είναι τόσο επικίνδυνος ώστε ακόμη και οι ντόπιοι τον αποφεύγουν.

Ο δρόμος αυτός βρίσκεται στην περιοχή Kabadüz της πόλη Ordu της Τουρκίας κοντά στη Μαύρη Θάλασσα και κατασκευάστηκε το 2013 για να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο από τους εργαζομένους στο τοπικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Ωστόσο από τη φετινή χρόνια δόθηκε στην κυκλοφορία και για όλα τα αυτοκίνητα, ύστερα από αίτημα 5 απομακρυσμένων γειτονιών που χρησιμοποιούν το δρόμο για τη μετακίνησή τους στην Ordu, μειώνοντας το χρόνο μετάβασής τους από 2,5 ώρες μόλις στα 30 λεπτά.

Όμως, μετά από κάποιους μήνες χρήσης του δρόμου από τους ντόπιους πολλοί είναι αυτοί που διαμαρτύρονται για την επικινδυνότητα του, ενώ αρκετοί οδηγοί δήλωσαν ότι δεν θα τον ξαναχρησιμοποιήσουν αφού ειδικά τις βροχερές μέρες, είναι άκρως επικίνδυνος.

Η συγκεκριμένη διαδρομή που αποτελείται από 18 κάθετες και πολύ κλειστές στροφές από τους πρόποδες έως την κορυφή ενός τοπικού βουνού, δεν είναι ασφαλτοστρωμένη σε όλη την έκτασή της, ενώ η κατασκευή του δρόμου έχει γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε σε κάθε καμπή του να κόβει κάθετα ένα τμήμα του βουνού που γίνονται κατολισθήσεις. Στην Τουρκία ο δρόμος αυτός έχει γίνει πολύ γνωστός ως «ο πιο επικίνδυνος στον κόσμο» και ήδη υπάρχουν πιέσεις στις τοπικές αρχές για να γίνουν ειδικές ενισχύσεις στο βουνό που θα συγκρατούν τις κατολισθήσεις, αλλά και για να τοποθετηθούν προστατευτικές μπαριέρες.

Προς το παρόν παρότι ο δρόμος δεν έχει κλείσει για κυκλοφορία, οι τοπικοί παράγοντες συμβουλεύουν τους οδηγούς να χρησιμοποιούν με μεγάλη προσοχή την εν λόγω διαδρομή, προτρέποντάς τους να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την μακρύτερη που κινείται γύρω από τα βουνά.

Πηγή: newsauto.gr