Η γερμανική αστυνομία «φωτογράφισε» τον οδηγό μίας Mercedes-Benz E-Class, ο οποίος κινούταν με τριπλάσια ταχύτητα από το μέγιστο επιτρεπτό όριο.

Οι γερμανικοί αυτοκινητόδρομοι αποτελούν παράδεισο για τους petrolheads, καθώς σε πολλά σημεία του δεν υπάρχουν όρια ταχύτητας, αλλά όπου υπάρχουν τηρούνται ευλαβικά από τους περισσότερους, καθώς γνωρίζουν πολύ καλά τις επιπτώσεις του Νόμου.

Κάτι που δεν ακολούθησε ο οδηγός της Mercedes-Benz E-Class, πιθανότατα μίας AMG E53, ο οποίος καταγράφηκε στην κάμερα της αστυνομίας να κινείται με ταχύτητα 244 χλμ./ώρα, σε σημείο όπου το όριο ήταν μόλις 80 χλμ./ώρα. Και εάν αναλογίζεστε ποιος ο λόγος που υπήρχε τόσο χαμηλό όριο, η απάντηση βρίσκεται ότι στο συγκεκριμένο σημείο υπήρχαν οδικά έργα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, πηγαίνοντας με την συγκεκριμένη ταχύτητα σε δημόσιους δρόμους, ιδίως εκεί όπου βρίσκονται εργοτάξια, ενέχει μεγάλο κίνδυνο για την ασφάλεια των άλλων οδηγών. Οι αρχές ερευνούν επί του παρόντος το θέμα, ενώ αποκάλυψαν ότι το συγκεκριμένο περιστατικό δεν θεωρείται μία απλή διοικητική παράβαση. Αντίθετα, θα θεωρηθεί σοβαρό αδίκημα, στην ίδια κατηγορία που ανήκουν και οι αυτοσχέδιοι αγώνες. Η Γερμανική νομοθεσία περιλαμβάνει τους μη εγκεκριμένους από την αρμόδια υπηρεσία αγώνες, ιδίως αυτούς που περιλαμβάνουν μόνο ένα αυτοκίνητο ως εγκληματική πράξη. Ως εκ τούτου, ο οδηγός της συγκεκριμένης Mercedes-Benz αντιμετωπίζει κυρώσεις κάτι παραπάνω από μία απλή παραβίαση του ορίου ταχύτητας, με ένα βαρύ πρόστιμο και ανάκληση της άδειας οδήγησης. Ίσως θα αντιμετωπίσει και ποινή φυλάκισης.

Πηγή: newsauto.gr