Στις πλαγιές του Ταΰγετου, ένας τόπος ευλογημένος από τη φύση, τους θεούς και τους ανθρώπους.

Το σκηνικό; Κινηματογραφικό. Φιδίσιοι δρόμοι στην άκρη του γκρεμού, έλατα, κυπαρίσσια και ελιές δημιουργούν ένα μοναδικό τοπίο!

Από τη μια πλευρά του ορίζοντα ο Πάρνωνας και από την άλλη ο περήφανος Ταΰγετος. Ανάμεσά τους, η σκληράδα των πέτρινων σπιτιών με τις κόκκινες κεραμιδοσκεπές, γλυκαίνει από την εύφορη γη. Ένας προορισμός για λίγους και εκλεκτούς.

Η δροσερή πλατεία με τον αιωνόβιο πλάτανο, το υπέροχο κτίριο του σχολείου που κτίστηκε το 1933 και σήμερα στέκει σιωπηλό αξιοθέατο, καθώς το χωριό ερημώνει, και οι περίτεχνες εκκλησίες, με κάθε γειτονιά να έχει τη δική της, κάνουν κάθε βόλτα στο χωριό ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερη.

Το Γεωργίτσι, υποδέχεται κάθε επισκέπτη του με μια διάπλατη καταπράσινη αγκαλιά και χαρίζοντας του μια μοναδική πανοραμική θέα, που εκτείνεται από τα βουνά της Αρκαδίας στα βόρεια και φτάνει στα νότια μέχρι το Λακωνικό κόλπο και το Γύθειο!

Λέγεται μάλιστα ότι ο Γεώργιος ο Α, όταν το πρωτοαντίκρισε, του απέδωσε τον χαρακτηρισμό “Μπαλκόνι του Ταΰγετου”. Η αίσθηση της απόλυτης ηρεμίας και γαλήνης που αβίαστα σε συνεπαίρνει, όταν βρεθείς σε αυτό το μαγευτικό μέρος, με την μοναδική θέα στην απέραντη κοιλάδα του Ευρώτα και την κορυφογραμμή του Πάρνωνα, σε μαγνητίζει, ζεσταίνει την ψυχή και σε αναπαύει.

Πράσινου μέχρι εκεί που βλέπει το μάτι, άσπιλη φύση, τρεχούμενα νερά, γαλήνια χωριά, σημαντικά μνημεία, μοναστήρια, μνημεία και βυζαντινά εκκλησάκια.

Ο Βόρειος Ταΰγετος, ενδείκνυται όχι μόνο για τους λάτρεις της οδήγησης, καθώς εκπλήξεις παραμονεύουν σε κάθε στροφή, αλλά και για όσους επιθυμούν μια απόδραση σε άμεση επαφή με τη φύση, γεμάτη χαλαρές πεζοπορίες και άραγμα σε πλατείες με αιωνόβια πλατάνια.

Το Γεωργίτσι απέχει από την Αθήνα 216 χλμ.και μπορείτε να φτάσετε με ασφάλεια και άνεση χρησιμοποιώντας το σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον που προσφέρει η λειτουργία των Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων μελών της HELLASTRON.

Για να πάτε στη Γεωργίτσι από την Αθήνα θα χρησιμοποιήσετε τον σύγχρονο αυτοκινητόδρομο Ολυμπία Οδός (Αθηνών – Κορίνθου-Πατρών) μέχρι τον κόμβο προς Τρίπολη – Καλαμάτα μετά τον Ισθμό της Κορίνθου, ενώ στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσετε τον αυτοκινητόδρομο «Μορέα» (Κόρινθος-Τρίπολη-Σπάρτη-Καλαμάτα) αρχικά με κατεύθυνση προς Τρίπολη και στη συνέχεια με κατεύθυνση προς Σπάρτη, μέχρι την έξοδο προς «Λογκανίκο». Από εκεί χρησιμοποιώντας την επαρχιακή οδό Σπάρτης-Μεγαλόπολης με κατεύθυνση προς Σπάρτη, θα φτάσετε στον τελικό σας προορισμό.