Το κόστος θα είναι αυτό ενοικίασης μιας λιμουζίνας – Ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει το Ντουμπάι και η Γερμανία.
Η γερμανική startup Volocopter δήλωσε ότι η Σιγκαπούρη είναι ένας από τους πιό πιθανούς προορισμούς για την εμπορική έναρξη των αεροταξί της, οι οποίοι θα προσφέρουν πτήσεις short-hop στην τιμή ενοικίασης μιας λιμουζίνας.

Ο συνιδρυτής της εταιρείας, ο οποίος συνεργάζεται με τους ρυθμιστικούς φορείς της Σιγκαπούρης για τη διενέργεια δοκιμαστικής πτήσης τους επόμενους μήνες, δήλωσε ότι η Σιγκαπούρη, το Ντουμπάι και η Γερμανία ήταν οι πιο «ανοιχτές» αγορές για τα αεροταξί της.

Πολλές είναι οι εταιρείες προσπαθούν να βάλουν τα αεροταξί στην αγορά, αλλά η έλλειψη ρυθμίσεων και υποδομών και οι ανησυχίες για την ασφάλεια είναι τα μεγαλύτερα εμπόδια.

Η Volocopter, η οποία υποστηρίζεται από τις Daimler, την Intel και την Geely, στοχεύει σε μια προγραμματισμένη εμπορική ανάπτυξη σε δύο με τρία χρόνια. Τα αεροταξί της μοιάζουν με drone που παίρνει κίνηση από συνολικά 18 έλικες.

«Για τις εμπορικές διαδρομές, έχουμε δύο προφίλ πελατών: ο ένας είναι επιχειρηματικός πελάτης, οπότε ίσως η δημοφιλέστερη διαδρομή να είναι από το αεροδρόμιο μέχρι το επιχειρηματικό κέντρο και ο δεύτερος είναι οι τουρίστες που πετούν από την Marina Bay στην Sentosa», ανέφερε ο Alexander Zosel στο Reuters.
Η Marina Bay είναι η επιχειρηματική περιοχή της Σιγκαπούρης και το Sentosa είναι το δημοφιλές θέρετρο του νησιού.

Ο Zosel είπε ότι η startup αναζητά οικονομικούς εταίρους με το όριο εκδήλωσης ενδιαφέροντος να ορίζεται στον Ιανουάριο του 2020. Η Daimler, η Intel και η Geely κατέχουν το 10% περίπου της εταιρείας, δήλωσε εκπρόσωπος της Daimler.

Ο Volocopter αναφέρει ότι έχει κάνει πάνω από 1.000 δοκιμαστικές πτήσεις, μερικές από τις οποίες έχουν χειριστή στα πηδάλια και άλλες έχουν γίνει με τηλεχειρισμό ή αυτόνομα σε προκαθορισμένες διαδρομές.

Ο Zosel δήλωσε ότι οι πρώτες εμπορικές πτήσεις θα είναι πιλοτικές, αφήνοντας χώρο μόνο για έναν επιβάτη, αλλά ότι σε πέντε με 10 χρόνια ελπίζει να περάσουμε σε πλήρως αυτόνομη πτήση.

Πηγή: Drive.gr