Tο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, Αγριόλευκες απέχει 2χλμ. από τον οικισμό των Χανίων Πηλίου, 8 χλμ. από τον οικισμό του Αγίου Λαυρεντίου και 27 χλμ. από το Βόλο. Το Χιονοδρομικό Κέντρο αναπτύσσεται στο βουνό του Πηλίου σε υψόμετρο 1471 μ., υψόμετρο το οποίο είναι εκπληκτικά χαμηλό για χιονοδρομικό κέντρο και του προσδίδει ιδιαιτερότητες στην χιονόπτωση, τη μορφολογία του εδάφους αλλά και το κλίμα.

Υπάρχουν 5 πίστες συνολικού μήκους 15χλμ: 4 κύριες πίστες για σκι καταβάσεων εγκεκριμένες από τη Διεθνή Ομοσπονδία Χιονοδρομίας (FIS) 1 πίστα δρόμου αντοχής (Lang-Lauf), μήκους 5 χλμ., μοναδική για το φυσικό της περιβάλλον καθώς η κατάβαση γίνεται ανάμεσα σε οξιές, αγριόλευκες, καστανιές και θέα στο Αιγαίο.

Το Χιονοδρομικό κέντρο διαθέτει 3 χώρους στάθμευσης για περισσότερα από 800 αυτοκίνητα, καταφύγιο, αναψυκτήριο, εστιατόριο, ενοικιάσεις -πωλήσεις εξοπλισμού ειδών ski & snowboard και φυσικά ιατρείο.

Λειτουργεί επίσης σχολή σκι και snowboard με ειδικά τμήματα για παιδιά 3 χρονών και άνω από έμπειρους παιδαγωγούς δασκάλους.

ΣΤΟ ΒΟΥΝO ΤΩΝ ΚΕΝΤΑYΡΩΝ

Το Πήλιο, το θρυλικό βουνό των Κενταύρων, είναι ένας εκπληκτικός συνδυασμός ορεινού και θαλάσσιου τοπίου, το οποίο υψώνεται επιβλητικό βορειοανατολικά του Βόλου. Είναι τουριστικός προορισμός ολόκληρο τον χρόνο, έχοντας πυκνό δίκτυο μονοπατιών για πεζοπορία και όρμους με μικρές ή μεγάλες παραλίες με άμμο ή βότσαλα. Στο Πήλιο υπάρχουν πάνω από 40 χωριά και οικισμοί χτισμένα με την παραδοσιακή Πηλιορείτικη αρχιτεκτονική. Μερικά είναι πιό γραφικά, άλλα είναι πιό γεωργικά και λιγότερο τουριστικά ανεπτυγμένα, ορισμένα είναι απρόσιτα, άλλα είναι πιό αρχοντικά και πλούσια, μερικά είναι μεγάλα, χτισμένα αμφιθεατρικά σε επιβλητικές πλαγιές που τραβούν από μακριά την προσοχή και τον θαυμασμό του ταξιδιώτη, ενώ μερικά άλλα είναι μικρά και ντροπαλά και προτιμούν να μένουν αόρατα, κρυμμένα μέσα στην πλούσια βλάστηση. Υπάρχει πληθώρα δωματίων προς ενοικίαση, πανσιόν, ξενοδοχεία, όλα πανέμορφα για την αρχιτεκτονική τους, τους κήπους τους, το τοπικό χρώμα τους. Κι ολόγυρα υπάρχουν ταβέρνες, εστιατόρια, καφετέριες, ακόμα και μπάρ. Όλα πεντακάθαρα, οργανωμένα και πλήρως εξοπλισμένα για να ικανοποιήσουν και το πιό απαιτητικό γούστο. Οι ντόπιοι είναι φιλόξενοι και ευγενικοί, πάντα πρόθυμοι να σε κεράσουν ένα τσίπουρο, ένα γλυκό του κουταλιού, καφέ, φρούτα, ή ν΄απαντήσουν στις ερωτήσεις σου και να σου δώσουν κατευθύνσεις.

Η χερσόνησος του Πηλίου είναι το τέλειο παράδειγμα παραδοσιακής ατμόσφαιρας, φυσικής ομορφιάς και σύγχρονων ανέσεων. Σκαρφαλωμένο σε μια γωνιά της Θεσσαλίας, το Πήλιο, είναι η ιδανική πρόταση για διακοπές γεμάτες ζεστασιά και διασκέδαση, γεμάτες φυσικές ομορφιές και ανέσεις. Η φυσική ομορφιά κυριαρχεί στα τοπία που εναλάσσονται δημιουργώντας εικόνες μοναδικής γαλήνης και ομορφιάς, εικόνες όπου το νερό, είτε ως πηγές ή ως γαλάζιος ορίζοντας, συνυπάρχει με το πράσινο και τις ευωδιές των λουλουδιών. Σε όλη την επικράτεια του Πηλίου, απλώνονται χωριά και οικισμοί, με τη χαρακτηριστική πηλιορείτικη αρχιτεκτονική που εναρμονίζεται με το φυσικό περιβάλλον και χαρίζει στο Πήλιο την ιδιαίτερη ομορφιά του.

Στο χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου μπορείτε να φτάσετε οδηγώντας στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής μέσα στο σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον που προσφέρει η λειτουργία των Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων μελών της HELLASTRON.

Από την Αθήνα η απόσταση είναι 355 χιλιόμετρα και μπορείτε να φτάσετε εκεί  χρησιμοποιώντας τον αυτοκινητόδρομο  «Νέα Οδός» (Αθήνα- Σκάρφεια), τον αυτοκινητόδρομο  «Κεντρική Οδός» (Σκάρφεια-Ράχες)  και τον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου (Ράχες-Κλειδί) πάντα με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη μέχρι τον κόμβο του Βελεστίνου.  Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας την παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας-Βόλου θα φτάσετε στο Βόλο. Από εκεί οδηγώντας στην επαρχιακή οδό Βόλου-Πορταριάς, την επαρχιακή οδό Πορταριάς-Ζαγοράς και την επαρχιακή οδό Ζαγοράς-Κισσού θα φτάσετε στο χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου.

Από την Θεσσαλονίκη απόσταση είναι 236 χιλιόμετρα και θα φτάσετε εκεί  χρησιμοποιώντας  τον αυτοκινητόδρομο  «Εγνατία Οδός» μέχρι τον κόμβο του κλειδιού και στη συνέχεια με κατεύθυνση προς Αθήνα τον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου (Ράχες-Κλειδί) μέχρι τον κόμβο του Βελεστίνου.  Από τον κόμβο του Βελεστίνου και  χρησιμοποιώντας την παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας-Βόλου θα φτάσετε στο Βόλο. Από εκεί οδηγώντας στην επαρχιακή οδό Βόλου-Πορταριάς, την επαρχιακή οδό Πορταριάς-Ζαγοράς και την επαρχιακή οδό Ζαγοράς-Κισσού θα φτάσετε στο χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου.