Το Firefly δεν είναι παιχνίδι, είναι ένα αληθινό ηλεκτρικό αυτοκίνητο σχεδιασμένο ειδικά για παιδιά ηλικίας από 5 έως και 10 ετών.

Το Firefly κατασκευάζεται από ένα ειδικό τμήμα της εταιρείας Young Driver, του βασικού φορέα στη Βρετανία για μαθήματα οδήγησης σε νέους και νέες κάτω των 17 ετών.

Η εταιρεία έφτιαξε γι’ αυτό το σκοπό μια ειδική ομάδα και την επάνδρωσε με στελέχη από την αυτοκινητοβιομηχανία, ώστε να φτιάξει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο υπό κλίμακα και όχι ένα παιχνίδι για μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με την Young Driver, το Firefly συμπεριφέρεται ακριβώς όπως ένα αυτοκίνητο κανονικού μεγέθους στην οδήγηση, ενώ διαθέτει υδραυλικά δισκόφρενα, κρεμαγέρα, ανεξάρτητη ανάρτηση και μια ταμπλέτα στο εσωτερικό που εκτελεί χρέη πίνακα οργάνων.

Η σχεδίασή του δεν έγινε από κάποιον τυχαίο, αλλά από τον Chris Johnson, που επί 30 χρόνια προσφέρει τις υπηρεσίες του σε εταιρείες όπως η Land Rover, η Jaguar, η Volvo και η Ford.

Η ισχύς παρέχεται από δύο ηλεκτροκινητήρες και μπορεί να αναπτυχθεί μέγιστη ταχύτητα 16 km/h. Υπάρχουν δύο προφίλ λειτουργίας ανάλογα με την εμπειρία του οδηγού, κι εάν έχεις επιλέξει το προφίλ για αρχάριους η τελική περιορίζεται στο μισό ενώ ενεργοποιείται και σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος (!).

Υπάρχει επίσης τηλεχειριστήριο με το οποίο μπορείς να σταματήσεις -για λόγους ασφάλειας- το αυτοκίνητο από απόσταση έως και 120 m, ενώ ένας ενήλικας με ύψος μέχρι 1,80 m μπορεί να οδηγήσει ή να είναι απλώς επιβάτης.

Η Young Driver αναφέρει ότι το Firefly θα διατεθεί προς πώληση στις αγορές ολόκληρου του κόσμου, ξεκινώντας στην Ευρώπη λίγο κάτω από τα 8.000 ευρώ προ φόρων.

Πηγή: Autoguide.com