Το ιστορικό Γαλαξίδι χαρακτηρίζεται σαν αρχοντικό, γραφικό, περήφανο και καμαρώνει δυτικά του Κρισαίου Κόλπου με 1400 κατοίκους κτισμένο στη θέση της αρχαίας πόλης Οιάνθεια (ή στο Χάλαιον κατ’άλλους). Η ναυτική πολιτεία που σέρνει πίσω της 4.000 χρόνων ιστορική διαδρομή με κορύφωση στον αγώνα του ΄21, γνώρισε κατά καιρούς πολλές επιδρομές κατακτητών (Σλάβους, Φράγκους, Καταλανούς, Ιππότες της Ρόδου, Τούρκους Πειρατές) αλλά άντεξε στο χρόνο και σήμερα είναι ένα από τα καλύτερα θέρετρα της Ελλάδας. Τα ιστιοφόρα του πριν την ατμοπλοΐα, έσκιζαν τις θάλασσες. Ήταν η πρώτη ναυτική δύναμη.

Το Γαλαξίδι, είναι ένα από τα εμβλήματα του Κορινθιακού κόλπου. Η μοναδικότητά του βρίσκεται στο γεγονός ότι έχει διατηρήσει αναλλοίωτο το παραδοσιακό του χρώμα στο πέρας του χρόνου, με τα αρχοντικά και τα καπετανόσπιτα να ξυπνούν μνήμες του παρελθόντος, και να θυμίζουν αλλοτινές λαμπρές εποχές. Κάντε βόλτα στο λιμάνι του οικισμού, εξερευνήστε στα στενά του, που θυμίζουν νησί, και επισκεφτείτε το Λαογραφικό, καθώς και το Ναυτικό και Εθνολογικό Μουσείο. Κοντά στο Γαλαξείδι βρίσκεται και η Ιτέα, ένας πανέμορφος παραθαλάσσιος οικισμός.

Μέσα στην κωμόπολη θα βρείτε όλα όσα θέλετε! Ταβέρνες και καφετέριες δίπλα στην θάλασσα, μέσα σε ένα γαλήνιο και αυθεντικά ελληνικό τοπίο, θα σας παράσχουν όλα όσα επιθυμείτε. Εκεί θα βρείτε και ενοικιαζόμενα δωμάτια, που θα σας εξασφαλίσουν μια ωραία διαμονή. Το Γαλαξίδι είναι μια πόλη εξαίρετης ομορφιάς και χαρακτήρα που σίγουρα πρέπει να επισκεφτείτε το συντομότερο δυνατόν, για να ξεφύγετε από την ρουτίνα της καθημερινότητας και να καταλάβετε πως μια πόλη χωρίς ουσιαστικά να έχει κάτι το μοναδικό ή το πρωτοποριακό να επιδείξει, με την αγάπη και το μεράκι των κατοίκων της μπορεί να σας μαγέψει τόσο πολύ που να μην αντέχεται να την αποχωριστείτε. Τι περιμένετε λοιπόν?

Οδηγείστε τα μόλις 209 χιλιόμετρα χρησιμοποιώντας για το μισό της διαδρομής το σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον που προσφέρει η λειτουργία των Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων μελών της HELLASTRON.

Από την Αθήνα θα χρησιμοποιήσετε αρχικά τον αυτοκινητόδρομο «Νέα Οδός» (Αθήνα-Λαμία) μέχρι τον κόμβο του Κάστρου (108 Χιλιόμετρα), και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας τις επαρχιακές οδούς Κάστρου-Λειβαδιάς, Λειβαδιάς Άμφισσας και Ιτέας –Διστόμου θα φτάσετε στον τελικό προορισμό σας.