Ο Bob Lutz είναι ο πρώην ισχυρός άνδρας της GM και προβλέπει πως ολόκληρος ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως τον ξέρουμε σήμερα, θα πεθάνει μέσα σε 20 χρόνια. Ο λόγος; Μα φυσικά τα αυτόνομα αυτοκίνητα. Όπως είπε:

Η αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε μια επιταχυνόμενη καμπύλη αλλαγών. Για εκατοντάδες χρόνια, το άλογο ήταν το μέσο μεταφοράς των ανθρώπων, ενώ τα τελευταία 120 χρόνια υπήρξε το αυτοκίνητο. Τώρα πλησιάζουμε στο τέλος της εποχής του αυτοκινήτου που οδηγείται από τον άνθρωπο.

Συμπλήρωσε δε, πως στα επόμενα 15-20 χρόνια, τα οχήματα που θα οδηγούνται από τους ανθρώπους θα είναι παράνομα στους δημόσιους δρόμους, καθώς η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων θα επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν αυτόνομα αυτοκίνητα που είτε θα είναι ιδιοκτησίας τους, είτε θα είναι εταιριών μεταφορών όπως της Uber και της Lyft. Ο Lutz επίσης πιστεύει πως η κατοχή και η χρήση αυτοκινήτων που θα οδηγούνται από τους ανθρώπους θα αφορά μόνο την ελίτ, μιας και αυτά θα μπορούν να οδηγηθούν μονάχα είτε σε κάποια πίστα, είτε σε κάποιον ιδιωτικό χώρο.

Και ο Lutz δεν σταματά εδώ, μιας και θεωρεί πως οι παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες θα εξαφανιστούν σε μερικές δεκαετίες και πως στο μέλλον δεν θα υπάρχει η ζήτηση για αυτοκίνητα επιδόσεων, μιας και όλα τα οχήματα θα λειτουργούν με τις ίδιες ταχύτητες και δεν χρειάζεται έτσι να υπάρχουν γρήγορα μοντέλα.

Η δική σου άποψη για το θέμα ποια είναι;

Πηγή: autoblog.gr