Το Πόρτο Χέλι είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό με 1900 μόνιμους κατοίκους ανήκει στον νομό Αργολίδος και βρίσκετε στο  νότιο άκρο της Επαρχίας Ερμιονίδος . Απέχει μόλις 170 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα. Χαρακτηριστικό του είναι το μεγάλο λιμάνι , μεγαλεπήβολο έργο της δεκαετίας του 1970 που δεν ολοκληρώθηκε από τον αρχικό του σχεδιασμό, φαρδύς κεντρικός δρόμος με πεζοδρόμιο και δεντροστοιχία που προσφέρεται για βόλτα.

Ο παραλιακός δρόμος είναι γεμάτος μαγαζιά μέχρι την απέναντι πλευρά του κόλπου που σφύζει από αγκυροβολημένα σκάφη. Χτισμένο  στην δυτική πλευρά του κόλπου του Πόρτο Χέλι, χωρίς ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά η παραδοσιακά στοιχεία με βίλες και πολυτελή θέρετρα, αλλά και ελιές, μεσογειακό κλίμα και τοπίο λουσμένο στον ήλιο, το κοσμικό αυτό «στέκι» της Πελοποννήσου τα έχει όλα: Παραλίες με διάφανα νερά, που περιτριγυρίζονται από το ευλογημένο τοπίο της Μεσογείου. Πολυτελή ατμόσφαιρα, με φημισμένα θέρετρα. Μαρίνες για ιστιοπλοϊκά, θέα στις Σπέτσες που απέχουν μια ανάσα από εδώ, φρέσκο ψάρι και ενδιαφέρουσα  νυχτερινή ζωή.
Αξίζει να δείτε στο Πόρτο Χέλι

  1. Άγιος Αιμιλιανός:
    Λίγα χιλιόμετρα νότια από το Πόρτο Χέλι, στο νοτιότερο ακρωτήρι της Αργολίδας, βρίσκεται η περιοχή του Αγίου Αιμιλιανού με το ομώνυμο εκκλησάκι, από όπου μπορείτε να απολαύσετε τη θέα προςτο νησί των Σπετσών. Στην καταπράσινη περιοχή θα βρείτε κρυμμένες από τα αδιάκριτα βλέμματα πολυτελείς βίλες επώνυμων Ελλήνων και αλλοδαπών και θα απολαύσετε τις ήσυχες αμμουδερές παραλίες με τα διάφανα νερά γύρω από το ακρωτήρι.
  1. Ερμιόνη: φρέσκο ψάρι και πορφύρα
    Μικρή και νοικοκυρεμένη στη χερσόνησό της, θα σας θυμίσει νησί. Γύρω της, πολυτελείς βίλες και η μαγευτική φύση της Πελοποννήσου δίνουν ισχυρό «παρών». Εδώ θα έρθετε για τα φημισμένα ταβερνάκια που σερβίρουν φρέσκο ψάρι και για τα έντονα χορευτικά της βράδια. Τα αρχαία χρόνια ήταν φημισμένη για την πορφύρα, από την οποία με ειδική επεξεργασία παρήγαγαν το πορφυρό χρώμα της βαφής που χρησιμοποιήθηκε αργότερα και στα βυζαντινά αυτοκρατορικά ενδύματα.
  1. Βόλτα στο Πόρτο Χέλι
    Χτισμένο στον απάνεμο όρμο του, αντικρίζει τα ερείπια της αρχαίας πόλης των Αλιέων. Στη μαρίνα του θα δέσετε το σκάφος σας και θα απολαύσετε τις βόλτες στους δρόμους με τα μαγαζιά, τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία. Άλλωστε, το Πόρτο Χέλι δεν αποτελεί τυχαία έναν από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς διακοπών στην Ελλάδα.
  1. Οι παραλίες στο Πόρτο Χέλι
    Θα χαρείτε τη θάλασσα στη μικρή παραλία στο Πόρτο Χέλι, στη Βερβερόντα με τα πεντακάθαρα νερά και τα beach bars, στη Χινίτσα με την ξανθιά άμμο και τα πεύκα ή στο Κουνούπι που αποτελεί συνέχεια του Αγίου Αιμιλιανού.

Το πόρτο Χέλι απέχει από την Αθήνα 175 χιλιόμετρα και μπορείτε να φτάσετε εκεί οδηγώντας για το μισό περίπου της διαδρομής μέσα στο σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον που προσφέρει η λειτουργία των Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων μελών της HELLASTRON.

Οι βελτιώσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών – Κορίνθου  (Ολυμπία Οδός), συμβάλλουν σημαντικά στην ασφάλεια και την άνεση του ταξιδιού και παράλληλα αναδυκνείουν την φυσική ομορφιά του τοπίου από το οποίο διέρχεται. Χρησιμοποιώντας λοιπόν την Ολυμπία Οδό με κατεύθυνση την Κόρινθο θα βγείτε στο κόμβο της Παλαιάς Επιδαύρου. Από εκεί χρησιμοποιώντας την επαρχιακή οδό Ισθμού Παλαιάς Επιδαύρου και Λιγουριό – Πόρτο Χέλι , θα θα φτάσετε στο Πόρτο Χέλι.