Η αστυνομία της Μ. Βρετανίας σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τους πολίτες ως παρατηρητές οδικών παραβάσεων, κίνηση που έρχεται ως απάντηση στην μείωση του προσωπικού της τροχαίας.

Το συμβούλιο Αρχηγών της Αστυνομίας στο «Νησί», ξεκίνησε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα για την καταστολή της χρήσης κινητού τηλεφώνου εν ώρα οδήγησης, με τους παραβάτες να αναφέρονται στηνΑστυνομία μετά από υπόδειξη των συμπολιτών παρατηρητών.

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία του Essex αποκάλυψε ένα νέο πρόγραμμα με την ονομασία Neighborhood Watch on Wheels, στρατολογώντας τοπικούς εκπαιδευτές Σχολών Οδήγησης για να λειτουργούν ως «τα μάτια και τα αυτιά» τους.

Μάλιστα, για τους παρατηρητές «εκπαιδευτές» της περιοχής Trending του Essex, η τοπική αστυνομία έδωσεχάρτες με τις γειτονιές που έχουν μεγάλα ποσοστά εγκληματικότητας, ακόμα και περιγραφές υπόπτων.

Η αστυνομία του Essex ελπίζει ακόμα στη χρήση και των ειδικών καμερών που έχουν τοποθετήσει οι εκπαιδευτές Σχολών Οδήγησης στο ταμπλό των αυτοκινήτων, ως αποδεικτικά στοιχεία σε δικαστικές υποθέσεις. Σε δηλώσεις του Διοικητή της περιοχής, Russ Cole, που βρίσκεται πίσω από αυτό το σχέδιο, αναφέρθηκε ότι «Οι εκπαιδευτές Σχολών Οδήγησης ήταν η προφανής επιλογή. Είναι μια ομάδα επαγγελματιών που είναι πρόθυμη να βοηθήσει».

«Όσο διδάσκουν και μαθαίνουν μανούβρες στους νέους οδηγούς, μπορούν ένα ρίχνουν και μια ματιά τριγύρω για υπόπτους. Θα συνεργαστούμε με όσους περισσότερους εκπαιδευτές μπορούμε και θα ανταλλάσσουμεπληροφορίες, όπως χάρτες με τα σημεία που γίνονται οι περισσότερες διαρρήξεις, μαζί με περιγραφές υπόπτων. Το μόνο που ζητάμε είναι να γίνουν “τα μάτια μας και τα αυτιά μας” και να μας καλούν όταν έχουνπληροφορίες».

Πηγή: the telegraph