Νέες πατέντες με τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας κατά την οδήγηση κατέθεσε η Honda. Πρόκειται για τεχνολογίες οι οποίες κάνουν τον οδηγό υπεράνθρωπο αφού θα μπορεί να δει ακόμη και μέσα από εμπόδια! Κάτι σαν ακτίνες Χ.

 Η Honda δεν σταματά να καταθέτει πατέντες με τεχνολογίες που προς το παρόν τουλάχιστον μοιάζουν με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, για τους Ιάπωνες όμως είναι άκρως ρεαλιστικές  και επομένως εφικτές.

Συγκεκριμένα, χάρη σε δύο νέες τεχνολογίες στις οποίες δουλεύουν ήδη, ο οδηγός θα έχει δυνατότητες επαυξημένης πραγματικότητας, κατά την οδήγηση. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Μία σειρά από συστήματα, τα οποία θα συνεργάζονται μεταξύ τους, θα μπορούν να του χαρίζουν οπτική επαφή με αυτοκίνητα και πεζούς, που δεν είναι στο οπτικό του πεδίο. Κάτι σαν ακτίνες X.

Η πρώτη από τις πατέντες της Honda είναι η ανίχνευση πεζών, η οποία πάει πλέον ένα βήμα πιο πέρα από την απλή αναγνώριση αυτών και αυτόματο φρενάρισμα. Και αυτό γιατί πλέον θα προβάλει στον οδηγό, μέσω Head Up Display, πεζούς οι οποίοι δεν είναι στο οπτικό του πεδίο.

Η δεύτερη πατέντα έχει να κάνει με την επικοινωνία μεταξύ αυτοκινήτων. Σύμφωνα με τους Ιάπωνες της Honda, αν τρία αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα με τη συγκεκριμένη τεχνολογία, τότε ο οδηγός του τελευταίου κατά σειρά θα μπορεί να βλέπει μπροστά από το εμπρός αυτοκίνητο (το δεύτερο), μέσω σήματος που θα στέλνεται σε αυτόν από το πρώτο όχημα. Έτσι ο οδηγός θα μπορεί να ξέρει τι γίνεται εμπρός από μία νταλίκα ή ένα ψηλότερο αυτοκίνητο.

Πηγή: autotriti.gr