Αγέρωχα βουνά και ποτάμια που σε προκαλούν για περιπέτεια, πετρόχτιστα χωριά και μοναστήρια με ιστορία: από τη δημοφιλή κοιλάδα του Καρπενησιώτη ποταμού μέχρι τον Προυσό κι από το Βελούχι μέχρι την τεχνητή λίμνη των Κρεμαστών, κάθε εποχή (και κάθε «φυλή» επισκέπτη) έχει τις δικές της γωνιές στην Ευρυτανία.
Στο μυαλό όλων μας, τα νησιά είναι άμεσα συνδεδεμένα με το καλοκαίρι, τις όμορφες παραλίες, τους μεζέδες πάνω στο κύμα. Υπάρχει, όμως, ένα μέρος που αποδεικνύει ότι η φυσική ομορφιά μπορεί να γοητεύσει όλες τις εποχές του χρόνου.

Το Καρπενήσι, η πρωτεύουσα του Νομού Ευρυτανίας, έχει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για να αποτελεί πόλο έλξης των ταξιδιωτών και το Χειμώνα. Σπορ, ανέσεις, διασκέδαση, αλλά και αγέρωχα βουνά, ορμητικά ποτάμια, πανέμορφα φαράγγια, γραφικά χωριά και ιστορικά μοναστήρια σε κάνουν να αγαπήσεις αυτό τον τόπο και σε προσκαλούν να τον επισκεφθείς. Γεμάτο ζωή και κίνηση όλο το χρόνο, διαθέτει καλά ξενοδοχεία, ταβέρνες, καταστήματα και αξιοθέατα. Αξίζει να κάνεις βόλτα γύρω από την πλατεία, για να δεις τα μνημεία, τους ανδριάντες του Αντώνη Κατσαντώνη και του Μάρκου Μπότσαρη, την παλιά εκκλησία της Αγίας Τριάδας, τα πλατάνια με τη βρύση. Στην κεντρική οδό Ζηνοπούλου με τα στενά πεζοδρόμια λειτουργούν καφέ, μπαράκια, καταστήματα εξοπλισμού σκι και παντοπωλεία, όπου θα αγοράσεις ό,τι λαχταρά η καρδιά σου.

Μία βόλτα στις Κορυσχάδες, στο γραφικό παραδοσιακό χωριό, τα πέτρινα καλντερίμια με τα καλοσυντηρημένα σπίτια σε μαγεύει. Στην πλατεία θα δεις την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου του 1865 και το ιστορικό δημοτικό σχολείο του 1901, όπου στεγάζεται το ενδιαφέρον Μουσείο Εθνικής Αντίστασης. Ως παραδοσιακός χειμερινός προορισμός, έχει φροντίσει να διαθέτει όμορφους, φιλόξενους ξενώνες. Χειμώνας χωρίς χιόνι… δεν γίνεται! Στο οροπέδιο του Βελουχίου, λοιπόν, θα αντικρίσεις ένα από τα πιο μεγάλα και εντυπωσιακά χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας που λειτουργεί από το 1974. Εκτείνεται σε 5.500 στρέμματα, σε υψόμετρο από 1.850 μέχρι 2.200 μ. και διαθέτει 11 πίστες, όπου μπορείς να χαρείς τη μεγαλειώδη θέα.

Προσθέστε τις οργανωμένες και κατά βάση προσεγμένες υποδομές διαμονής, ακόμα και σε χωριά που δύσκολα βρίσκεις στο χάρτη, και έχετε το πλήρες «πακέτο» για ένα πολλά υποσχόμενο long weekend. Σκιέρ και μη, το χειμώνα η πυξίδα σας θα συντονιστεί στο δίπολο χιονοδρομικό κέντρο (για παιχνίδι σε αλπικό φόντο) και Καρπενήσι (για ξενύχτι στην κεντρική bar street της κωμόπολης).

Το Καρπενήσι απέχει μόνο 286 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 317 χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη. Μπορείτε να φτάσετε με ασφάλεια και άνεση, χρησιμοποιώντας το σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον που προσφέρει η λειτουργία των Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων μελών της HELLASTRON.

Η απόσταση από την Αθήνα είναι 287 χιλιόμετρα και από τη Θεσσαλονίκη 317 χιλιόμετρα περίπου. Και στις δύο περιπτώσεις θα φτάσετε στο προορισμό σας με ασφάλεια και άνεση χρησιμοποιώντας στο μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού σας το σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον που προσφέρει η λειτουργία των Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων μελών της HELLASTRON.

Από την Αθήνα θα χρησιμοποιήσετε τον αυτοκινητόδρομο «Νέα Οδός» (Αθήνα- Σκάρφεια), και τον αυτοκινητόδρομο «Κεντρική Οδός» αρχικά το τμήμα του ΠΑΘΕ μέχρι τη Λαμία και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας την επαρχιακή οδό Λαμίας-Καρπενησίου θα φτάσετε στον τελικό προορισμό σας.

Από την Θεσσαλονίκη, θα χρησιμοποιήσετε τον αυτοκινητόδρομο «Εγνατία Οδός» με κατεύθυνση προς Αθήνα μέχρι το κλειδί και στη συνέχεια τον Αυτοκινητόδρομο «Αιγαίου» (Ράχες-Κλειδί) με την ίδια κατεύθυνση μέχρι τη Λάρισα. Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας την επαρχιακή οδό Λάρισας Καρδίτσας θα φτάσετε μέχρι τα Τρίκαλα από όπου ξεκινάει σήμερα ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος Ε65 που φτάνει μέχρι την Ξυνιάδα. Από εκείμέσω των επαρχιακών οδών Ξυνιάδας – Μακρακόμης, μέχρι το Καστρί και Λαμίας-Καρπενησίου θα φτάσετε στον τελικό προορισμό σας.