Η Hyundai Motor Company παρουσίασε λύσεις υδρογόνου και κινητικότητας κατά τη διάρκεια του H2Mobility + Energy Show 2020 που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα στην Κορέα. Το HDC-6 Neptune Concept, ένα βαρέως τύπου φορτηγό κυψελών καυσίμου με υδρογόνο κλάσης 8 και μια κινητή γεννήτρια κυψελών καυσίμου, καθώς και ένα μοντέλο κλίμακας του οικοσυστήματος έξυπνης κινητικότητας παρουσιάστηκαν κατά την διάρκεια της έκθεσης.

Το H2Mobility + Energy Show παρέχει μια ολοκληρωμένη ματιά στο παγκόσμιο βιομηχανικό οικοσύστημα υδρογόνου, από την παραγωγή και αποθήκευση υδρογόνου έως τη μεταφορά και την κινητικότητα. Η Κορεάτικη μάρκα σχεδιάζει να δημιουργήσει επιχειρηματικές ευκαιρίες και ζήτηση για συστήματα κυψελών καυσίμου μέσω αλληλεπιδράσεων με κυβερνητικούς αξιωματούχους και εμπειρογνώμονες της βιομηχανίας, ενισχύοντας την ηγετική της θέση στην κινητικότητα με υδρογόνο.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης έκανε την πρεμιέρα του στην Κορέα το HDC-6 Neptune, το ηλεκτρικό φορτηγό της Hyundai κυψελών καυσίμου με υδρογόνου, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στο North American Commercial Vehicle Show τον περασμένο Οκτώβριο. Η Hyundai με το φορτηγό αυτό σκοπεύει να επεκτείνει την θέση της στην υδρογονοκίνηση. Η μάρκα σχεδιάζει να λανσάρει το υδρογονοκίνητο φορτηγό μέσα στα επόμενα τρία έως τέσσερα χρόνια, αναπτύσσοντας ένα βελτιωμένο σύστημα κυψελών καυσίμου υψηλότερης αντοχής και ισχύoς, ενδεδειγμένο για βαρέως τύπου φορτηγά.

Παράλληλα, η μάρκα κατά την διάρκεια της έκθεσης παρουσίασε μια κινητή γεννήτρια κυψελών καυσίμου, υποδηλώνοντας την δυνατότητα των συστημάτων κυψελών καυσίμου να επεκτείνουν την χρήση τους και σε διαφορετικές βιομηχανίες. Η κινητή γεννήτρια κυψελών καυσίμου χρησιμοποιεί δύο στοίβες κυψελών καυσίμου, όπως επίσης το NEXO, το πρώτο ηλεκτρικό όχημα κυψελών καυσίμου (FCEV) στον κόσμο, παράγοντας μέγιστη ισχύ 160 kW. Η άφθονη ισχύ επιτρέπει στη γεννήτρια να χρησιμοποιείται σε διάφορες εφαρμογές, όπως φόρτιση δύο EVs ταυτόχρονα ή ηλεκτρικά λεωφορεία και φορτηγά. Η κινητή γεννήτρια κυψελών καυσίμου αναδεικνύεται ως εναλλακτική καθαρή λύση έναντι των γεννητριών ντίζελ.

Την εμφάνισή του, επίσης, έκανε το NEXO FCEV με αυτονομία 609 χλμ με μία μόνο φόρτιση. Το NEXO λανσαρίστηκε το 2018 και οι πωλήσεις του 2019 ανήλθαν περίπου στα 5.000 οχήματα κατακτώντας την κορυφή στις πωλήσεις των FCEV παγκοσμίως.

Η Hyundai σχεδιάζει να ενσωματώσει το σύστημα κυψελών καυσίμου στο οικοσύστημα έξυπνης κινητικότητας, ειδικά για UAM. Η εταιρεία θα εργαστεί σκοπεύοντας στην μείωση του βάρους του συστήματος κυψελών καυσίμου, αυξάνοντας παράλληλα την απόδοση ισχύος, που θα χρησιμοποιηθεί στη λύση κινητικότητας. Αυτό θα επιτρέψει επίσης τη χρήση συστημάτων κυψελών καυσίμου σε τρένα και πλοία. Η Κορεάτικη εταιρία συνεργάζεται με ένα ευρύ φάσμα οργανισμών εγχώρια και παγκόσμια σε δημόσιους και ιδιωτικούς τομείς για τη δημιουργία και την τόνωση της παγκόσμιας οικονομίας υδρογόνου προμηθεύοντας οχήματα κυψελών καυσίμου, κατασκευάζοντας περισσότερους σταθμούς φόρτισης υδρογόνου και επεκτείνοντας την εφαρμογή συστημάτων κυψελών καυσίμου σε διαφορετικούς βιομηχανικούς τομείς.

Τον Σεπτέμβριο του 2019 η μάρκα ξεκίνησε συνεργασία με την Cummins, κορυφαία εταιρεία κινητήρων και γεννητριών, για την παροχή συστημάτων κυψελών υδρογόνου στην αγορά επαγγελματικών οχημάτων της Βόρειας Αμερικής. Η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με μεγάλες εταιρείες των ΗΠΑ και της Ευρώπη σχετικά με εφαρμογές κυψελών υδρογόνου καθώς σχεδιάζει να επιταχύνει την είσοδό της στην ευρωπαϊκή αγορά βαρέων υδρογονοκίνητων φορτηγών όπως το XCIENT μέσω της κοινοπραξίας της με την ελβετική εταιρεία H2 Energy αργότερα φέτος.

Τέλος, η Hyundai υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας (MOU) με το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ σχετικά με την καινοτόμο τεχνολογία κυψελών καυσίμου και την επέκταση της εφαρμογής της νωρίτερα αυτό το έτος, δεσμεύοντας να μοιραστεί την τεχνογνωσία της στον τομέα αυτό και να αποδείξει δεδομένα για την ανταγωνιστικότητα της ενέργειας υδρογόνου.

Πηγή: Newsbeast.gr