Αν υπήρχε ολυμπιάδα παράνομου παρκαρίσματος, η χώρα μας θα κέρδιζε σίγουρα πολλά χρυσά. Δείτε τα πιο ενοχλητικά παρκαρίσματα της χρονιάς που πέρασε.

Το παράνομο παρκάρισμα είναι κάτι σαν εθνικό μας σπορ. Κάθε μέρα, σε κάθε ελληνική πόλη, βλέπουμε αμέτρητα αυτοκίνητα παρατημένα οπουδήποτε, από ανθρώπους που θεωρούν ότι ο κόσμος τους ανήκει.

Σε μερικές περιοχές είναι λες και υπάρχει μια άτυπη κόντρα για το ποιος θα ενοχλήσει περισσότερο τους συμπολίτες του, ποιος θα δημιουργήσει το μεγαλύτερο πρόβλημα σε περισσότερους ανθρώπους. Και οι… καλύτεροι του είδους, πετυχαίνουν πολύ υψηλό σκορ σε αυτή την κλίμακα ενόχλησης, εμποδίζοντας μέχρι και λεωφορεία γεμάτα κόσμο, για αρκετή ώρα.

Ας δούμε λοιπόν 10 από τα χειρότερα παρκαρίσματα που εντοπίσαμε εμείς το 2016 στην Ελλάδα. Κάποια είναι μεμονωμένα περιστατικά, ενώ άλλα είναι απλώς αντιπροσωπευτικά παραδείγματα μιας ολόκληρης τάσης, που δεν γίνεται να περιοριστεί εν μία νυκτί. Εννοείται ότι στα σχόλια του άρθρου περιμένουμε τις προτάσεις σας για εκείνα που ξεχάσαμε.

10. Το Hyundai Matrix που ήθελε να είναι μηχανή

Αφού τις διαγραμμίσεις δεν τις προσέχουμε, οι αρμόδιοι φρόντισαν να οριοθετήσουν τον χώρο για τα δίκυκλα σε αυτό τον δρόμο της Θεσσαλονίκης με κολονάκια και να καθορίσουν τις θέσεις με πλαστικά σαμαράκια στο οδόστρωμα. Τίποτα από αυτά δεν έχει ιδιαίτερη σημασία για τον οδηγό αυτού του Matrix, που αποφάσισε να πιάσει τις θέσεις τεσσάρων μοτοσικλετών για να πάει να πιεί την ποτάρα του. Οι μηχανές άλλωστε παρκάρουν και πάνω στο πεζοδρόμιο, όπως βλέπουμε, οπότε κανένα πρόβλημα.

 

9. Ένα Fiat Seicento στα Ιωάννινα

Εξαιρετικά βολική αυτή η ράμπα στη γωνία ενός πεζοδρομίου στα Ιωάννινα, σου επιτρέπει να παρκάρεις το αυτοκίνητό σου στο καλύτερο σημείο, όπου εμποδίζεις ταυτόχρονα δύο διαδρόμους τυφλών. Η ελληνική σημαία που κρέμεται από τον καθρέφτη δεν αφήνει καμία αμφιβολία για την εθνικότητα του οδηγού, ενώ ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι ότι ακριβώς απέναντι είναι τα δικαστήρια της πόλης.

 

8. Το μονοπάτι της αγανάκτησης

Όταν οι οδηγοί αποφασίζουν ότι το πεζοδρόμιο πρέπει να μετατραπεί σε πάρκινγκ, οι πεζοί χαράζουν νέα μονοπάτια, κυριολεκτικά, μέσα από το πάρκο. Αυτό συμβαίνει και πίσω από το γήπεδο του Άρη, στη Θεσσαλονίκη.

 

7. Άμα αδυνατίσεις, θα περάσεις

Εδώ έχουμε περάσει το στάδιο παρεμπόδισης μόνο των ΑΜΕΑ, των μαμάδων με καροτσάκια κ.λπ., και φτάνουμε να ενοχλούμε όλους τους συμπολίτες μας εκτός από τους εξαιρετικά αδύνατους. Γιατί μόνο εκείνοι χωρούν να περάσουν ανάμεσα στα δύο παρκαρισμένα αυτής της γωνίας. Εννοείται ότι με κάθε πέρασμα, τα ρούχα του πεζού κάνουν και ένα σύντομο καθάρισμα στις αντίστοιχες επιφάνειες των αυτοκινήτων.

 

6. Μια Α-Class εκτός δρόμου και εκτός λογικής

Θα βάζαμε στοίχημα ότι μια A-Class δεν μπορεί να ανέβει σε νησίδα με τέτοιο ύψος, να όμως που τα κατάφερε. Κι όχι μόνο ανέβηκε, αλλά έμεινε παρκαρισμένη εκεί για πάνω από μισή ώρα. Με το πλάτος του δρόμου να μην επαρκεί για τη διέλευση ενός αστικού λεωφορείου, ο οδηγός του δεν είχε άλλη επιλογή πέρα από το να αφήσει τους επιβάτες του να κατέβουν και να συνεχίσουν με τα πόδια.

5. Ανακριτικό τροχαίας σε ράμπα αναπήρων

Δεν βλέπουμε συχνά αστυνομικό να δίνει κλήση σε αυτοκίνητο της Αστυνομίας, όμως αυτό ακριβώς συνέβη τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Αλεξανδρούπολη. Το ανακριτικό της τροχαίας είχε καβαλήσει μια ράμπα αναπήρων, και ένας τροχονόμος του έκοψε κλήση για παράνομο παρκάρισμα. Δεν ξέρουμε αν η κλήση πληρώθηκε ή σβήστηκε, αλλά και μόνο η κίνηση αυτού του αστυνομικού μας γεμίζει με αισιοδοξία.


4.BMW
X5 2-σε-1: Έγκυος και ΑΜΕΑ

Συχνά βλέπουμε ανθρώπους να παρκάρουν διαγώνια και να πιάνουν δύο θέσεις στο πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ. Ωστόσο ειδική μνεία αξίζει να γίνει για τον/την οδηγό αυτής της Χ5, που δεν πάρκαρε διαγώνια σε δύο τυχαίες θέσεις αλλά σε αυτές για τις εγκύους και τα ΑΜΕΑ. Η συγκεκριμένη φωτογραφία έγινε viral στο facebook, κυρίως χωρίς κρυμμένη πινακίδα, οπότε το αυτοκίνητο αυτού του τόσο πολυάσχολου και βιαστικού ανθρώπου έγινε διάσημο.


3. Οι τυφλοί να πάνε αλλού

Κάποιοι συμπολίτες μας μάλλον πιστεύουν ότι αυτά τα πλακάκια με τις ραβδώσεις έχουν μπει για διακοσμητικούς λόγους στα πεζοδρόμια. Ας ελπίσουμε ότι όταν δουν τυφλούς να τρακάρουν πάνω στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και τελικά να αλλάζουν δρόμο, όπως έκανε αυτό το ζευγάρι το περασμένο καλοκαίρι στην Ι. Μεταξά στη Γλυφάδα, θα καταλάβουν.


2. Πόσοι νταήδες χωράνε σε ένα ΜΙΝΙ

Όταν με το παράνομα παρκαρισμένο αυτοκίνητό σου εμποδίζεις, το σημαντικότερο δεν είναι να ζητήσεις συγγνώμη, αλλά… να δείρεις όποιον τολμήσει να σε κράξει επειδή εμποδίζεις. Αυτό έκανε η παρέα του οδηγού ενός MINI Cooper S που έκλεινε την οδό Ερμού στη Θεσσαλονίκη για πάνω από 10’: Χτύπησαν όλοι μαζί, αντρίκια, τον οδηγό του τουριστικού λεωφορείου που τόλμησε να διαμαρτυρηθεί για το κλείσιμο του δρόμου.

1. Το Suzuki Vitara που διδάσκει πολιτισμό

Τέλος, το βραβείο για το χειρότερο παρκάρισμα της χρονιάς, δεν γίνεται παρά να δοθεί στον θεούλη που παράτησε ένα Vitara του Υπουργείου Πολιτισμού κάθετα πάνω σε ράμπα αναπήρων στο κέντρο της Αθήνας. Μάλλον δεν φτάνουν ούτε 1.000 λέξεις για να περιγράψουν πόσο τέλεια εκφράζει την τραγική μας παιδεία, την ατιμωρησία και την πλήρη αδιαφορία για οποιονδήποτε πέρα από τον εαυτούλη μας, η ειρωνεία αυτής της φωτογραφίας. Συγχαρητήρια!


Πάντως, όσο κι αν εντυπωσιαστήκαμε φέτος με τα παραπάνω, είμαστε σίγουροι ότι το 2017 θα βάλουμε τα δυνατά μας και θα τα πάμε ακόμα καλύτερα, ενοχλώντας ακόμα περισσότερους συμπολίτες μας, ακόμα συχνότερα. Μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Πηγή: drive.gr