Ο Πολωνός ΜάρεκΚαμίνσκι διένυσε απόσταση 13.000 χλμ. με Leaf

O  ΜάρεκΚαμίνσκι διένυσε σε δύο μήνες, την  απόσταση των 13.000 χιλιομέτρων από την Πολωνία  στο Πεκίνο, οδηγώντας το ηλεκτροκίνητο Nissan Leaf 2ης γενιάς.

H εκστρατεία του Καμίνσκι  με την ονομασία «NoTraceExpedition», έχει να κάνει με την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το πώς ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο  αυτοκίνητο,  το οποίο συνήθως συνδέεται στην συνείδηση του κόσμου με το αστικό περιβάλλον,  μπορεί να ταξιδεύει διανύοντας μεγάλες αποστάσεις μέσα από δυσκολίες και ταυτόχρονα να επηρεάζει θετικά το περιβάλλον.

Από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018, ο Καμίνσκι θα οδηγεί μόνος του το Leaf σε μια διαδρομή που ξεκινά από το Καλίνινγκραντ και μέσω  της Λιθουανίας, της Ρωσίας και της Σιβηρίας, της Μογγολίας, της Κίνας και της Νότιας Κορέας, θα φτάσει στον τελικό του προορισμό, την Ιαπωνία.

Ο Καμίνσκι είπε ότι η ιδέα για την εκστρατεία του NoTraceExpedition  ξεκίνησε με ταξίδια στις δύο άκρες της γης, όπου εμπνεύστηκε για να σχεδιάσει ένα ταξίδι που θα είχε την ελάχιστη δυνατή επίδραση στο περιβάλλον.

«Όταν στέκεσαι στους δύο πόλους της Γης, βλέπεις έναν καθαρό, άψογο κόσμο στα λευκά, χωρίς ρύπανση», δήλωσε ο Καμίνσκι. «Υπάρχουν ενδεχομένως  πολύ λίγοι τυχοδιώκτες που θα οδηγούσαν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, για δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα, σε μια απρόσκοπτη αποστολή».

Ο Καμίνσκι δήλωσε, πως προσπαθεί να ξεπεράσει την αντίληψη ότι η τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης εξακολουθεί να θεωρείται από πολλούς ότι είναι νέα και ότι δεν συνοδεύεται από πλήρη υποστήριξη, ως προς τις υποδομές.

«Η αξιοπιστία και η εμβέλεια του οχήματος ήταν το πρώτο μου μέλημα», δήλωσε ο Καμίνσκι. Πολύτιμη βοήθεια στην εκστρατεία του Καμίνσκι προσφέρει το ProPILOT, ένα σύστημα του  IntelligentMobility της Nissan που παρέχει επιπλέον άνεση στους οδηγούς.

«Έχω χρησιμοποιήσει το ProPILOT, και λειτούργησε τέλεια υπό όλες τις συνθήκες οδήγησης κατά τη διάρκεια της αποστολής», δήλωσε ο Καμίνσκι . «Το σύστημα εξοικονομεί ενέργεια κατά την οδήγηση σε μεγάλες αποστάσεις. Φυσικά, προτιμώ ακόμα να οδηγώ μόνος μου, γι’ αυτό ενεργοποιώ το ProPILOT μόνο όταν χρειάζομαι λίγο χρόνο ξεκούρασης».

Όταν μιλάμε για τις αγορές  τέτοιων οχημάτων στην Κίνα και την Ευρώπη, ο Καμίνσκι σχολίασε ότι οι προσπάθειες των  κυβερνήσεων για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, είναι άνευ προηγουμένου. Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Λιθουανία και η Πολωνία, τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα μπορούν να  φορτίζουν  δωρεάν. Η Κίνα έχει πλέον γίνει η μεγαλύτερη αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων στον κόσμο και είναι μια ισχυρή απόδειξη της συγκροτημένης  προσπάθειας της κινεζικής κυβέρνησης για εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση των εκπομπών ρύπων.

Όσον αφορά την υποδομή, οι εγκαταστάσεις φόρτισης είναι εμφανείς παντού στην  Κίνα, η οποία παρέχει ανέσεις στους  χρήστες ηλεκτροκίνητων  αυτοκινήτων.

Πηγή: newsbeast.gr